Actualitate

Consiliul Județean Cluj va construi 4 case de tip familial pentru 40 de persoane cu handicap

Consiliul Județean va construi case pentru 40 de persoane cu handicap.

 

 


Consiliul Județean va demara construirea a patru case de tip familial pentru 40 de persoane adulte cu handicap instituționalizate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj.


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este un proiect important prin care dorim să integrăm aceste persoane în cadrul comunităților, prin promovarea inițiativei proprii și a auto-gospodăririi. Totodată, vom diminua astfel presiunea exercitată în prezent pe serviciile furnizate de către DGASPC în sistem instituționalizat”.

Proiectul vizează edificarea, pe o suprafață de 1 ha din Sălicea, comuna Ciurila, a patru case de tip familial, cu o capacitate de cazare de 10 persoane fiecare. Locuințele vor fi compartimentate, utilate și mobilate modern, scopul urmărit fiind îmbunătățirea substanțială a nivelului de îngrijire și asistență. În cadrul acestora, beneficiarii vor avea posibilitatea să realizeze activități de bază ale vieții zilnice și să învețe deprinderi de auto-gospodărire, astfel încât să poată fi integrați sau, după caz, reintegrați din punct de vedere socio-profesional.    


Consiliul Județean va contribui la implementarea acestui proiect cu 3.563.320 de lei, respectiv 58,26% din valoarea totală, diferența până la suma de 6.116.280 de lei urmând a fi asigurată printr-un program național de înființare de servicii sociale și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități.

Ultimele Stiri
abonare newsletter