Actualitate

Cerința lui Boc s-a făcut auzită la București. Poliția locală revine în coordonarea primăriilor

Emil Boc a solicitat ca poliția locală să fie coordonată de primării după ce în perioada stării de urgență a fost preluată de poliția națională.

 

 


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, că Guvernul va decide reîntoarcerea unor jandarmi de la paza unor obiective în sistemul lor de pregătire, precum şi trecerea poliţiei locale din nou la primării.

 


„La solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării. Sunt două reglementări ale Ministerului Afacerilor Interne. Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autoritățile locale și coordonarea să fie de la poliția națională", a spus Lucian Bode.

„Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne şi mâine (n.r. astăzi) vom lua această decizie", a spus Lucian Bode la TVR1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter