Actualitate

COD Galben de vreme rea și ninsori viscolite la munte în mare parte din țară

COD Galben de vreme rea. În mare parte din țară se vor manifesta fenomene precum răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben, cu un interval de valabilitatea din 5 martie, ora 14:00 - 6 martie, ora 16:00.

 


Vremea se va răci accentuat în nordul și nord-vestul țării, la început. Sâmbătă se va răci și în celelalte regiuni.

„Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.


La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h și, trecător, 70 km/h”, se arată în avertizarea meteorologică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter