Actualitate

Oficial! Bugetul pe anul 2021, aprobat de plenul reunit al Parlamentului, fără modificări

Bugetul de stat pentru anul 2021 a fost adoptat de Parlament, în forma depusă de Guvern, fără modificări.

 

 


Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului.

 


S-au înregistrat 254 de voturi „pentru” şi 128 - „împotrivă” proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021.

Bugetul pentru acest an este unul robust, realist iar creşterea economiei va fi una de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investiţiilor, a scris marţi seara, 2 martie, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, pe pagina sa de Facebook.


„Bugetul de stat a fost aprobat! Este un buget al relansării economice, un buget robust, realist. Estimam pentru 2021 o creştere economică de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investiţiilor, în cuantum de 62 de miliarde, respectiv 5,5% din PIB. Prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB, intram pe un traiect al ajustării fiscal bugetare în linie cu recomandările Comisiei Europene. O atitudine fiscal bugetară prudentă este necesară şi aşteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rând în care recomandările de ţară nu au fost respectate. Acest comportament responsabil generează încredere, altfel spus este paşaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare”, a subliniat Nazare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter