Actualitate

Poiana Rotundă din Pădurea Hoia, raiul pasionaților de ENDURO! ATV-urile și mașinile de teren au distrus unul dintre cele mai liniștite locuri

Poiana Rotundă și nu numai au devenit raiul pasionaților de enduro din jurul Clujului.

 

 


Poiana Rotundă este cunoscută pentru liniștea pe care o oferă, fiind locul prefererat de relaxare pentru mulți clujeni în zilele de weekend. Din păcate, pasionații de off-road și enduro au transformat locul într-o adevărată pistă de drifturi și au creat mai multe drumuri nemarcate prin pădurea Hoia.

 


Problema din Pădurea Hoia a fost semnalată de un clujean pe rețelele de socializare care a avut și un mesaj pentru toți cei care participă la această ilegalitate.

„Iată în ce hal a ajuns Poiana Rotundă din pădurea Hoia, de lângă Cluj. Pe vremuri un loc retras, liniștit și cu un farmec aparte. Astăzi e o doar intersecție mizerabilă de trasee off-road și un loc de întrecere la drifturi. Poți număra cel puțin șapte drumuri ad-hoc croite prin pădure de băieții viteji cu motoare. Se spune că pădurea e bântuită și că acolo au loc fenomene paranormale. Și e adevărat! E bântuită de tot mai mulți care nu suportă liniștea, aerul curat sau iarba de sub picioare. Iar activitățile lor sunt într-adevăr fenomene paranormale, pentru că astfel de agresiuni făcute cu bună știință nu pot intra sfera normalului.”, a scris un clujean pe rețelele de socializare.


Cât de tare afectează ATV-urile, motocicletele și mașinile de teren fauna?

Activitățile de off-road desfășurate necorespunzător duc la următoarele probleme:
- distrugerea potecilor (gropi, șanțuri)
- distrugerea covorului vegetal
- poluare fonică (gălăgie)
- poluare atmosferică (praf, noxe)
- speriatul oamenilor și animalelor
- strivirea animalelor mici (insecte, broaște, reptile)

Sporturile cu motor au invadat în ultima perioadă pădurile, iar unii chiar au pus pe picioare adevărate afaceri cu închirieri de mașini de teren, 4x4, ATV sau motociclete pentru off-roade. Legea din România pedepsește aspru astfel de activități, însă ea trebuie și pusă în aplicare de cineva.

Ultimele Stiri
abonare newsletter