Actualitate

Măsuri speciale de intrare pe teritoriul Germaniei

Germania a adoptat noi măsuri de intrare pe teritoriul țării. Oamenii care vin din „zone speciale de risc” nu pot intra în țară.

 

 


Germania a adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul țării. Minixterul Afacerilor Externe (MAE) spune că este interzisă intrarea peroanele din „zone speciale de risc" - categoria 1 (state în care au fost depistate noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2) şi în „zone speciale de risc" - categoria 2 (statele cu incidenţă ridicată).


Potrivit MAE, România este inclusă în lista cu „zone de risc" (categoria 3).

MAE menţionează că este permisă, în mod excepţional, intrarea în Republica Federală Germania pentru următoarele categorii de persoane:

- cetăţenii germani şi membrii de familie ai acestora;
-persoanele cu reşedinţă sau drept de şedere în Republica Federală Germania;
-transportatorii de mărfuri;
 -personalul medical;
-persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent;
- persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU;
-anumite categorii de lucrători necesari pentru menţinerea funcţionalităţii unor companii din branşe relevante din punct de vedere sistemic, lista acestor categorii urmând să fie stabilită la nivelul autorităţilor de land.

Persoanele care se încadrează în excepţiile menţionate trebuie să respecte următoarele condiţii pentru permiterea intrării pe teritoriul german:
 -să prezinte un test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore anterior sosirii. Sunt acceptate atât testele biologic-moleculare RT PCR, cât şi cele antigen efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch. Certificatele care atestă rezultatul testului pot fi prezentate în limba germană, engleză sau franceză, tipărite sau în format electronic;

- să se înregistreze online pe pagina de internet www.einreiseanmeldung.de;

-să efectueze o perioadă de carantină de zece zile (care poate fi suspendată doar după obţinerea unui rezultat negativ al unui nou test efectuat începând cu a cincea zi de la sosire).

Cu privire la transportul internaţional de pasageri dinspre "zonele speciale de risc" (categoriile 1 şi 2) sau care tranzitează aceste zone către Republica Federală Germania, în contextul noilor măsuri, transportatorii pot îmbarca numai persoanele care se încadrează în excepţiile menţionate anterior şi cu respectarea condiţiilor de intrare pe teritoriul german, precizează MAE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter