Actualitate

Cât mai ține GERUL la Cluj? Se anunță zile însorite, săptămâna viitoare

Temperaturile la Cluj se mențin sub zero grade Celsius până joi, 18 februarie. Urmează zile însorite, cu maxime peste 5 grade, dar și ploi scurte ori ninsoare.

 

 


Clujul se află sub o atenționare de cod galben de vremea rea de câteva zile, în acest moment fiind valabil inclusiv o atenționare meteo de ger, care poate aduce temperaturi chiar și sub -10 grade. Vestea bună este că începând de joi, 18 februarie, vremea începe să se încălzească, urmând zile însorite la Cluj, cu temperaturi de peste 5 grade.

 


Astfel, în noaptea de duminică spre luni, minima va fi de -7 grade, iar probabilitate de precipitații va fi de 55%. Prima zi a săptămânii continuă cu vreme rece, cu o maximă anunțată de -2 grade, ninsoare, dar și vânt care suflă cu o putere de 20 km/h. Soarele va începe totuși, să se arate timid printre nori, iar codul galben de ger va ieși din vigoare la ora 10.00, conform AccuWeather.

Vreme se încălzește de joi

Începând de marți, 16 februarie, temperaturile nu vor mai coborî sub 0 grade, iar șansele de precipitații vor ajunge la doar 1%, vântul suflând cu 7 km/h, în timp ce norii vor acoperi cerul în proporție de 19%, făcând deci, loc razelor de soare la Cluj.


Ziua de miercuri a săptămânii va fi ceva mai rece, maxima fiind înregistrată la -1 grad, cu o probabilitate de precipitații de 60%, fiind anunțate posibile furtuni cu descărcări electrice, însă vântul va sufla blând, cu 7 km/h.

De joi, temperaturile vor urca în termometre la Cluj, maxima ajungând la 5 grade Celsius, aducând soare atât joi, cât și în zilele care urmează.


Zile însorite la Cluj

Astfel, vineri, temperaturile se mențin în jurul maximei de 5 grade, aducând puțin mai mulți nori față de joi, însă doar în proporție de 53%.

Ultimele două zile ale săptămânii aduc temperaturi și mai mari, de până la 7 grade, cu câteva averse de ninsoare sau ploi scurte, însă termometrele nu vor mai arăta în zilele următoare temperaturi sub 5 grade, iar vremea rece de iarnă va fi înlocuită cu zile însorite.


CITEȘTE ȘI

Vreme rea în Cluj: temperaturi scăzute ziua, ger pe timp de noapte

Ultimele Stiri
abonare newsletter