Actualitate

Teatru la bibliotecă, pe versuri de Eminescu

<p> </p> <p />Bibioleca Judeţeană „Octavian Goga” va găzdui joi seară, cu începere de la ora 19.00 spectacolul de teatru-recital al companiei independe de teatru „Ararat”, din Baia-Mare.

Spectacolul „Pe mine mie...redă-mă” este pe pe versuri de Mihai Eminescu, iar actorii vor recita 40 dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene, printre care „Scrisorile”, „Odă în metru antic”, „Floare albastră”, „Luceafărul”, „Glossă”, „Cugerările sărmanului Dionis”, „Memento mori”.

Regia spectacolului este semnată de Claudiu Pintican, iar din spectacol fac parte balerina şi coregrafa Alina Szasz, cântăreaţa Alexandra Hauşi şi actorii Diana Pădureanu, Adriana Covaci, Dana Ilie Bărbosu şi cunoscutul actor clujean Anton Tauf.


„Spectacolul este mai special, cred că, pentru că aduce în scenă combinaţia de recitat cu baletul. Este un spectacol care nu necesită foarte multă recuzită, de aceea se poate juca în diferite spaţii non teatrale, cum este cel de la Biblioteca Judeţeană. Sperăm ca cujenii să fie încântaţi de concepţia noastră şi să aprecieze, încă o dată, valoarea poeziilor lui Eminescu. Clujenii se vor putea bucura de poezie şi de o interpretare sinceră şi onestă din partea noastră, mai ales că suntem pentru prima dată la Cluj cu acest spectacol. Este o formulă de teatru modestă, dar apreciată de public”, a explicat regizorul şi actorul Claudiu Pintincan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter