Actualitate

Un bebeluș de 6 săptămâni a murit după ce a fost „cufundat” în cristelniță la botez

Un bebeluș de doar 6 săptămâni a murit în această dimineață la Suceava, după ce a fost băgat în cristelniță la botez.

 

 


Bebelușul a fost transportat ieri la Spitalul Județean după ce preotul l-a „cufundat” în cristelniță pentru botez. Pruncul de doar 6 săptămâni ar fi înghițit prea multă apă și a fost resuscitat de o ambulanță SMURD.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, declara duminică seara doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.


Bebelușul, scufundat complet în apă

Protopopul Doru Budeanu a confirmat pentru presa locală din Suceava că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

Protopopul a mai declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă.


„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu, potrivit Monitorul de Suceava.

În acest moment a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter