Actualitate

A murit Gheorghe Benea, fost primar al Dejului și fost director la Loteria Română

Gheorghe Benea a murit la vârsta de 67 de ani. El a fost director la Loteria Română până în anul 2012.

 

 


Fostul director al Loteriei Române, Gheroghe Benea a murit nopatea trecută, 18 ianuarie. Gheorghe Benea a fost infectat cu COVID-19 și Internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

 


Fostul director al Combinatului de Celuloză și Hârtie Dej și al Loteriei Române, Gheorghe Benea a împlinit 67 de ani pe data de 17 ianuarie.

Gheroghe Benea s-a născut în comuna Lemniu din județul Sălaj. El a fost primar al municpiului Dej, chiar după Revoluția din 1989. Și-a păstrat funcția de primar până în anul 1990.


După ce ieșit din funcția de primar, Gheorghe Benea a ocupat funcția de director tehnic la Fabrica de Celuloză şi Hârtie din Dej, până în 1998. Apoi a fost director la Someş SA Dej, până în 2004.

La scurt timp după, Gherghe Benea a ocupat funcția de director la Pehart Tec SA Petreşti până în 2007.


În 2008, Gherghe Benea a intrat în cursa alegerilor parlamentare din partea PD-L și a luat cel mai mare număr de voturi, însă după redistribuire cel care a preluat scaunul de parlamentar a fost Marius Nicoară (PNL).

Apoi el a ocupat funcția de preşedinte-director general la Compania Naţională „Loteria Română” SĂ. În iulie 2012, el şi-a pierdut funcţia.


Gheorghe Benea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție și fraudă la „Loteria Română”. El a fost acuzat că a primit un BMW în valoare de 139.230 de lei, prin intermediul ficei sale, Laura Benea.

Dumnezeu să îl ierte!

CITEȘTE ȘI:

Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen

 

abonare newsletter