Actualitate

Cel mai curajos din Gherla: s-a VACCINAT la 105 ani! A avut emoții, dar nu a simțit nimic.

Cel mai bătrân gherlean, în vârstă de 105 ani, s-a vaccinat anti-COVID luni.

 

 


La 105 ani, cel mai bătrân locuitor din Gherla, fostul profesor de muzică Iosif Rusu, a fost printre primii vaccinați din municipiu, în etapa a doua a campaniei de imunizare. Primarul Ovidiu Drăgan a declarat pentru monitorulcj.ro, că bărbatul a avut emoții, însă după vaccinare a recunoscut că nu a simțit nimic mai mult decât înțepătura acului. 

 


Iosif Rusu nu a avut reacții adverse la vaccin, iar peste 21 de zile se va întoarce la centru pe administrarea celei de-a doua doze.

„Domnul Rusu Iosif, cel mai în vârstă cetățean al municipiului nostru și poate chiar din zona noastră, s-a prezentat la centru, a completat fișa, a scris și a citit fără ochelari. Doctorul de serviciu i-a verificat fișa medicală, aceasta fiind o chestiune de protocol care se face la oricine se vaccinează. S-a constatat că totul este în regulă și se poate vaccina, a intrat în cabină și a fost vaccinat. L-am întrebat ce simte, a spus că nu simte nimic, decât o înțepătură. A recunoscut că are emoții, fiind un vaccin nou. După aceea a stat în zona post-vaccinare pentru 15 minute, nu a avut nicio reacție negativă, a primit adeverința iar peste 21 de zile, se va prezenta la rapel”, a declarat primarul Ovidiu Drăgan.


60 de persoane vaccinate luni la Gherla

Potrivit edilului, 60 de persoane s-au imunizat luni la Gherla, în cadrul etapei a doua de vaccinare anti-COVID, procesul desfășurându-se fără probleme. Niciun gherlean vaccinat luni nu a avut reacții adverse, mai arată primarul.

„Astăzi, campania de vaccinare a decurs normal, nu am avut probleme. Am fost, suntem și vom fi organizați pentru această camapanie, am respectat protocolul, înregistrările și nu am avut probleme astăzi, alergii sau alte reacții adverse. Până la sfârșitul zile, vor fi vaccinate 60 de persoane, atât avem repartizat zilnic de la DSP. Avem un centru cu patru  cabine de vaccinare pentru municipiul Gherla și localitățile arondate.


Așteptăm să se rezolve chestiunile legate de plata personalului care deservește centrele, trebuie să apară niște norme de aplicare, le așpteptăm. Ne-am organizat deocamdată cu asistenții și medicii cabinetelor școlare, după deschiderea școlilor în 8 februarie vom avea o problemă. Așteptăm niște norme mai clare privind plata acestui personal”, a adăugat Ovidiu Drăgan.

CITEȘTE ȘI


DOAR 88 de cazuri COVID19 s-au înregistrat la Cluj. Câte teste s-au prelucrat?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter