Actualitate

Penalități de 1,2 milioane de lei pentru firma Napoca. Strada Eroilor trebuia finalizată din 2019!

Firma Napoca lucrează „cu pasul melcului” pe șantierul de pe strada Eroilor din Florești. Noul primar al comunei anunță că a emis deja facturi de penalități de 1,2 milioane de lei, pentru întârziere.

 

 


Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, a afirmat că a emis facturi de penalități de 1,2 milioane de lei pentru firma Napoca, cea care lucrează la șantierul de pe strada Eroilor, pentru întârzierile față de termenul de finalizare a lucrărilor, prevăzut în contract.

 


Startul lucrărilor s-a dat la data de 23 aprilie 2019, iar termenul de finalizare era de șase luni, respectiv luna octombrie a aceluiași an. Nici până în prezent însă firma nu a finalizat lucrarea. Mai mult, primarul a declarat că au fost găsite nereguli care au fost comunicate constructorului, însă acesta nu a început încă remedierea lor.

„În ceea ce privește proiectele preluate de la vechea administrație, la acest capitol avem din păcate un singur proiect, șantierul de pe strada Eroilor. Acest proiect este finanțat prin PNDL de către Ministerul Dezvoltării. De la preluarea mandatului meu, am avut o serie de întâlniri cu constructorul. Acest contract a fost semnat de către vechea administrație la data de 23 aprilie 2019 și avea termen de finalizare șase luni. S-au făcut două prelungiri a termenului de execuție a lucrărilor. În întâlnirile avute cu reprezentanții constructorului am arătat că avem nevoie să finalizeze această lucrare în termen cât mai scurt. Din păcate, pe parcursul celor două luni, șantierul nu a înaintat așa cum ne dorim cu toții. Mai mult, am constat o serie de nereguli pe care le-am adus la cunoștiință constructorului, care nu au fost îndreptate nici până astăzi”, a declarat primarul, într-o conferință de presă.


„Toți trebuie să înțeleagă că în Florești, nu mai merge cu jumătăți de măsură”

„Având în vedere toate aceste considerente, am luat următoarele măsuri: am emis facturi de penalități conform contractului în cuantum total de aproximativ 1,2 milioane de lei. S-a emis o adresă prin care evidențiem neregulile și cerem remedierea lor cu celeritate. Toți cei care vor face parte din etapa de dezvoltare viitoare a Floreștiului trebuie să înțeleagă că în Florești, nu mai merge cu jumătăți de măsură”, a completat Pivariu.

CITEȘTE ȘI


După Boc, și primarul din Florești „scoate chitanțierul” pentru firmele neserioase

 

 

abonare newsletter