Actualitate

Bica a rămas în arest

<p />Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, acuzat de luare de mită, va rămâne în arest, ca urmare a deciziei de vineri a judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care au respins recursul faţă de măsura arestării preventive.

Bica a invocat în instanţă importanţa activităţii lui din Consiliul Judeţean, însă nu a reuşit să-i convingă pe judecători că poate fi cercetat în stare de libertate. „Pe 7 noiembrie urma să mă întâlnesc cu reprezentanţii companiei Bosch pentru a finaliza negocierile pentru ca această companie să ia locul producătorului de telefoane Nokia, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat”, a spus Bica în faţa instanţei.

El a mai adăugat că în presa locală din Cluj-Napoca nu au apărut, de-a lungul timpului, articole negative la adresa lui. Pe numele lui Radu Bica a fost emis mandat de arestare preventivă pe 29 de zile în data de 1 noiembrie, fiind acuzat de procurorii DNA că a primit mită 10.000 de euro pentru informaţii legate de licitaţia privind încheierea unui contract de mentenanţă la stadionul Cluj Arena.

abonare newsletter