Actualitate

Nu există străzi inaccesibile în Cluj-Napoca din cauza ninsorilor. În ultimele zile s-au împrăștiat 600 de tone de material antiderapant.

Primăria Cluj-Napoca a turnat aproape 600 de tone de material antiderapant pe străzile orașului, chiar de când au început să cadă primii fulgi de nea din acest an. Nu există zone care să nu fie accesibile, a spus viceprimarul orașului.

 

 


Aproximativ 60 de angajați au turnat material antiderapant în această perioadă. Din cauza faptului că în ultimele zile a nins constant, intervențiile au fost în permanență.

 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a spus că sunt zone în care dezăpezirile se fac chiar și la 4 ore de la încetarea ninsorii, dar cu toate acestea el a asigurat clujenii că nu există zone în oraș care să nu fie accesibile.

„În momentul în care ninge și mai ales că ninge abundant, atunci intervenția se face mult mai greu pentru că se depune stratul de zăpadă imediat după ce l-ai curățat. Contractual,în zonele principale de urgență unu trebuie să fie curățate la două ore după ce a încetat ninsoarea. Pentru celelalte zone, urgența doi la 3 ore, iar pentru urgența trei la 4 ore după ce s-a oprit ninsoarea. Cele mai dificile intervenții sunt în zona Leiilor, acolo unde sunt foarte multe mașini, iar deszăpezirea se face cu o greutate mult mai mare. În acest moment nu avem zone care să nu fie accesibile la nivelul municipiului Cluj-Napoca”, a declarat Dan Tarcea, la un radio local.


În cele trei zone de urgență din Cluj-Napoca sunt aproximativ 700 de străzi publice, în care Primăria suportă costurile. La aceste străzi se mai adaugă 400 de străzi private, unde intervenția de deszăpezire se face contra-cost.

De asemenea, Consiliul Judeţean Cluj a anunțat că nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece. Pe 12 ianuarie s-au împrăștiat peste 640 de tone de material antiderapant pe drumurile din județ.


CITEȘTE ȘI:

Ninge ca-n povești la Cluj-Napoca! Tot orașul e acoperit cu zăpadă. GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter