Actualitate

Noua tulpină de COVID19 din Marea Britanie, confirmată OFICIAL în România. Pacienta NU a călătorit în afara țării

Nou tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie și mult mai contagioasă, a fost confirmată oficial și în România.

 

 


Noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmată în laborator la o femeie în vârstă de 27 de ani din Giurgiu care a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balș duminică.

 


Au fost recoltate probe care au fost analizate, iar astăzi a fost confirmată infectarea cu această tulpină.

Femeia are simptome ușoare și nu este internată în spital. Acum se face o anchetă epidemiologică, pentru că femeia nu a fost în străinătate și nu a călătorit în Marea Britanie. DSP încearcă să afle cu cine a intrat în contact femeia și de la cine s-ar fi putut infecta.


A mai fost, săptămâna trecută, o suspiciune de infectare cu noua tulpină la un alt pacient, dar probele de laborator nu au confirmat-o.

Noua tulpină, mult mai contagioasă

Tulpina din Marea Britanie este mai contagioasă decât cea originală, dar nu produce o formă mai gravă a bolii.


„În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte”, anunță Ministerul Sănătății

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor”, arată instituția într-un comunicat de presă.


CITEȘTE ȘI

Cum acționează noua tulpină COVID19 în organismul celor mici?

 

abonare newsletter