Actualitate

Avalanșă de cereri pentru abonamentele de parcare în Cluj! Aproape 4.000 de cereri în doar două zile

În ultimele două zile s-au depus aproximativ 4.000 de solicitări de abonament pentru locuri de parcare din Cluj, marea majoritate fiind în cartierele principale ale municipiului.

 

 


 

Clujenii au luat cu asalt cererile de abonamente de parcare chiar din primele zile ale noului an. Numărul mare de solicitări poate fi și datorită faptului că la repartizarea locurilor de parcare se ține cont cel mai mult de ordinea depunerii cererilor, cu alte cuvinte „primul venit, primul servit”.


 

Oamenii au ales cele două variante, să meargă direct la ghișeu sau să completeze o cerere online, dar marea majoriate, adică 2.700 au ales să completeze cererea online, lucru care a pus la încercare funcționalitatea site-ului.


„A fost o avalanșă pe site-ul municipiului Cluj-Napoca. Sunt și site-uri internaționale la care se lucrează de peste 20 de ani și tot se blochează. Poate site-ul municipiului merge mai greu decât în mod normal, dar el este funcționabil. Clujenii pot să își depună cererile de parcare online, și de asemenea pot face și plata abonamentului tot online. Cei care nu au posibilitatea să completeze online, pot oricând să meargă la ghișeele Primăriei”, a spus Dan Tarcea la un radio local.

Mai mult de 30.000 de locuri de parcare din cartiere erau repartizate la finalul anului trecut, astfel că ele pot fi cedate unor noi solicitanți, asta în cazul în care propietarul nu își prelungește abonamentul până la 31 martie 2021.


„Noutatea din acest an este că se poate prelungi abonamentul în procedura online. Fiecare posesor de abonament poate să își depună documentele de prelungire până la data de 31 martie, nu trebuie să se grăbească în prima zi a anului să își depună documentele. Au un interval de 3 luni, după ce au trecut aceste 3 luni se face evaluare, iar dacă nu s-au depus documentele necesare pentru prelungire, locul va fi repartizat unui nou solicitant”, a adăugat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

 


CITEȘTE ȘI:

Un loc de parcare în Cluj-Napoca ajunge chiar și la 10.000 de euro! Agent imobiliar: „Fără parcare, proprietatea nu prezintă interes”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter