Actualitate

UBB se pregătește de „revenirea la normalitate”. Cămin nou cu 400 de locuri în Hașdeu și încă un etaj pe cele existente

Un nou cămin va fi construit în campusul din Hașdeu, cu circa 400 de locuri de cazare. De asemenea, mai multe cămine existente își vor mări capacitatea.

 

 


Planul urbanistic zonal (PUZ) al complexului ztudenesc Hașdeu a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Proiectul propune etajarea căminelor II, III, IV și V, realizarea unei construcții (cămin stundențesc, clădire exponat), amenajare spațiu verde pentru odihnă, sport și recreere, amenajare circulații, reorganizare locuri de parcare. Etajarea căminelor ar aduce în plus 474 de locuri de cazare.

 


Noul cămin ar urma să aibă trei etaje și va fi construit pe un teren cu suprafașa de 973 de metri pătrați. Arhitecții care au elaborat PUZ-ul arată că în prezent, cererea pentru cămine este mult mai mare decât oferta, iar complexul de cazare din Hașdeu a devenit suprapopulat, impunându-se necesitatea realizării unor spații suplimentare de cazare, se arată în documentația elaborată de K&K Studio. 

Fără mașini în campus

Se propune schimbarea circulațiilor, iar mașinile sunt scoase din complexul studențesc, întrucât lucrările la parkingul Hașdeu, situat în vecinătatea cantinei, se apropie de finalizare.


Vor fi însă amenajate parcări pentru biciclete în vecinătatea căminului I și intercalat cu zonele de sport în aer liber, iar traficul auto va fi restricționat în interiorul complexului, permițându-se accesul doar în situații deosebite. 

Etapa consultării publice are loc în perioada 31 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021, persoanele interesate având posibilitatea de a trimite sesizări, observații și puncte de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro. De asemenea, se pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.


CITEȘTE ȘI

Mai multe locuri de cazare pentru studenții UBB. Cămin nou și încă un etaj pe căminele din Hașdeu

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter