Actualitate

Câte fructe sunt în iarturile cu fructe?

<p />Iaurturile cu fructe de pe piața din România conțin minim 1% fructe și maxim 33%, potrivit unui studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPSR).

„Din cele 62 de iaurturi cu fructe a căror etichetă a fost studiată, procentul maxim de conținut de fructe este de 33%, iar minim este de 1%”, au declarat realizatorii studiului.

În categoria iaurturilor cu un conținut de fructe de minim 1% se află iaurtul de băut cu zmeură 1% grăsime de la Zuzu. 2% fructe conțin iaurturile cu căpșuni, piersici și caise 2,6% grăsime de la Zuzu și Nutriday Delicios de la Danone cu pulpă de fructe – vișine, căpșuni, fructe de pădure 1,8% grăsime. Iaurturile Covalact cu bucăți de caise, căpșuni și vișine cu 2,2% grăsime conțin 12% preparat de caise, căpșuni și vișine și un total de conținut de fructe de 57%.


Brânzica de vaci cu piure de fructe - banane și zmeură de la Danone conține, potrivit studiului, 6% zmeură și 6,2% banana. Iaurtul Yoplait Vișina Răcoricioasa de la Tnuva conține 8% vișine, iaurtul de băut cu bucăți mari de căpșuni cu Omega 3, marca Milli de la Friesland conține 15% preparat din căpșuni. Iaurtul cu gust de vișine 1,4% grăsime, marca Casa Bună de la Danone nu conține deloc fructe, ci doar arome de fructe. Iaurtul cu preparat de piersici și maracuia de la Muller conține 33% preparat din fructe.   G.D.

abonare newsletter