Actualitate

Românii sunt rugați să stea acasă de Revelion. Ministerul Sănătății: „O singură noapte cu prietenii poate costa o viață”

Ministerul Sănătății a demarat o campanie de conștientizare pe rețelele de socializare, prin care românii sunt rugați să își petreacă Revelionul acasă și să nu se pună în pericol.

 

Ministerul Sănătății a publicat pe Facebook un mesaj prin care românii sunt rugați să rămână acasă de Anul Nou și să nu organizeze petreceri, fiindcă „o singură noapte cu prietenii poate costa o viață”:


 

„Poate nu a ta, ci a părinților sau bunicilor. Da, știm că abia așteptai să mergi la cabană în Poiană. Totuși, revelionul acesta nu e ca altele. E unul în care trebuie să avem grijă de cei dragi. Când stăm fiecare acasă, de fapt, investim într-un an nou mai bun. Rămâi acasă, bucură-te de cei cu care îți împarți acoperișul. Deschide o șampanie* doar pentru tine. Lasă vecinii să-ți bată în țeavă. Ia ultima felie de cozonac. Meriți. *de altfel, ca Minister al Sănătății, îți recomandăm să nu o bei pe toată, doar să o deschizi”, scrie pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, i-a îndeamnat pe clujeni să respecte regulile de protecție împotriva COVID-19 de Revelion și să nu organizeze petreceri de sărbători.

În perioada sărbătorilor, regulile de protecție sunt și mai stricte, iar cei care refuză s-ar putea alege cu dosar penal. Mircea Abrudean a anunțat pe la mijlocul lunii decembrie și că autoritățile locale vor face controale  și vor da buzna peste petrecerile private, dacă acestea se vor organiza, ele fiind interzise.


CITEȘTE ȘI:

Câți invitați poți avea acasă de Crăciun și Revelion?

 


Crăciunul cu restricții, Revelionul fără inhibiții! Cabanele, luate cu asalt de clujeni pentru Anul Nou

 

abonare newsletter