Actualitate

Răzvan Cherecheș, despre campania de vaccinare: „Trebuia făcut parteneriat cu Biserica Ortodoxă și toate cultele”

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la UBB, este de părere că, până acum, campania de informare privind vaccinarea anti-COVID a fost „foarte slabă” în România.

 

 


„O campanie de informare pe un astfel de subiect trebuie să aibă în centru emoțiile. Trebuie oferite informații, dar trebuie abordate și aspecte emoționale. Deciziile sunt, de cele mai multe ori, bazate pe emoții. Ori aici, din nefericire, avem de-a face cu oameni care nu înțeleg cum funcționează comunicarea. Comunicarea a fost în cel mai bun caz una seacă, aproape militară”, a declarat Răzvan Cherecheș, pentru Libertatea.

 


Specialistul în sănătate publică critică modul în care a fost lansată campania de vaccinare, în vama Nădlac, lângă camionul care a adus vaccinul în țară.

„Tot spectacolul cu poze în fața camionului care aduce vaccinul avea un iz dinainte de 1990. (…) Credeți că cineva a scăpat o lacrimă că a văzut camionul respectiv? Asta a fost imaginea cu care au decis ei să deschidă campania de vaccinare”, precizează profesorul.


Cherecheș sugerează colaborarea cu Biserica Ortodoxă și cu celelalte culte

Profesorul este de părere că mesajul pe care autoritățile încearcă să îl transmită cu privire la beneficiile vaccinării ar fi avut un impact mai mare dacă ar fi existat o colaborare între autorități și culte sau influenceri de pe rețelele de sociealizare.

„Nu s-a făcut niciun efort să se meargă în afară. Trebuia făcut parteneriat cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Reformată, Catolică, Cultele Neoprotestante, influencerii de pe social media. Jumătate din populația noastră, care e distribuită pe toate segmentele de vârstă, educație, statut socio-economic, e sceptică legat de vaccinare. Ca să avem succes trebuie să ajungem la toți. Trebuie să customizăm mesajul”, adaugă Cherecheș.


Ministrul sănătăţii şi episcopul ortodox Tihon, primii cetăţeni bulgari vaccinaţi

Bulgaria a demarat duminica aceasta campania de vaccinare anti-COVID-19 cu ministrul Sănătăţii, Kostadin Angelov, şi cu episcopul ortodox Tihon, transmite EFE. Primele 9.750 de doze de vaccin au sosit sâmbătă dimineaţa în Bulgaria, sub măsuri stricte de securitate, şi au fost distribuite în şase regiuni alese pentru campania de vaccinare.

CITEȘTE ȘI


România nu scapă de AL TREILEA VAL al pandemiei. Medic: „Vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter