Actualitate

Aproape toată țara va fi acoperită de zăpadă! Timp de trei zile va ninge ca-n povești

Începând de mâine, 26 decembrie, aproape toată țara va fi acoperită de ninsori. Timp de 3 zile va ninge ca-n povești.

 

 


Conform unei informări meteorologice, emise de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00 va ninge în aproape toată țara.

 


La munte vor predomina ninsorile, mai ales la altitudini de peste 1500 de metri. Un strat nou de zăpadă mai consistent se va depune local în Carpații Meridionali și de Curbură.

„Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.


În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie”, se arată în informarea meteo.  

În seara de 26 decembrie și noaptea de sâmbătă spre duminică, în sudul Banatului, Transilvaniei și Moldovei, dar și în unele locuri din Oltenia și Muntenia vor fi ninsori și lapoviță.


„Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40...50 km/h”, se mai arată în informarea transmisă de ANM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter