Actualitate

Câmpia Turzii a ieșit din scenariul ROȘU. Când se redeschid restaurantele?

Câmpia Turzii a înregistrat o scădere a ratei de incidență cu COVID-19, fapt care ar putea duce la ridicarea unor restricții, a anunțat primarul municipiului.

 

 


Câmpia Turzii a iești din scenariul roșu, în urma incidenței pe care a înregistrat-o, adică 2.38 la mia de locuitori. Primarul Dorin Lojigan a făcut anunțul printr-o prostare pe Facebook.

 


Prin urmare unele restricții vor fi ridicate, dacă rata de incidență rămâne la fel sau chiar scade în următoarele zile. Primarul a anunțat că aceste măsuri vor devein aplicabile doar după adoptarea hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Cu 2.83/1000 de locuitori, Câmpia Turzii intră în zona galbenă din punct de vedere epidemiologic.
În momentul în care am identificat pericolul propagării infecțiilor la nivelul municipiului, am întreprins toate eforturile, în vederea reducerii riscurilor și a impactului epidemiologic. Am dezinfectat locațiile publice și condominiile, am regândit programul cu publicul la nivelul Primăriei, am contribuit la dotarea spitalului, în vederea gestionării situației și a reducerii riscului pentru medici.


Le multumesc tuturor cetățenilor, personalului medical, partenerilor și colaboratorilor interinstituționali, pentru eforturile depuse în gestionarea acestei situații. Iată că măsurile dure, impuse de către context, își arată efectele pozitive și putem spune că astăzi, 22 decembrie 2020, Câmpia Turzii iese din scenariul roșu!.
Dacă rata de incidență de astăzi se păstrează sau scade în zilele următoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni pentru adoptarea unei hotărâri privind reducerea restricțiilor la nivelul Municipiului Câmpia Turzii.

Astfel, se vor putea deschide restaurantele și cafenelele, la interior, precum și școlile.
Aceste măsuri vor deveni aplicabile doar după adoptarea hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență", a transmis pe Facebook primarul Dorin Lojigan.


CITEȘTE ȘI:

Rata de infectare COVID19, cu câteva zile înainte de Crăciun. LISTA incidențelor în fiecare localitate din Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter