Actualitate

Carantină OBLIGATORIE și zboruri SUSPENDATE spre și din Marea Britanie! RISC CRESCUT din cauza unei noi tulpini de coronavirus

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord au fost introduse pe lista țărilor pentru care este obligatorie carantina asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Zboruri anulate pentru 14 zile.

 

 


România interzice zborurile din și spre Marea Britanie, pentru 14 zile, începând cu data de 21.12.2020, ora 19.00. De asemnea, persoanele care ajung pe teritoriul României din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord sunt obligate să intre în carantină pentru 14 zile, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă.

 


Carantină obligatorie pentru toate persoanele și zboruri suspendate

„Având în vedere apariția unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică, precum și analiza factorilor de risc privind apariția noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, (...) Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta hotărâre:

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.


(2) Măsura prevăzută la alin. (1)se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19”, se arată în hotărârea CNSU.


CITEȘTE ȘI

3.350 de cazuri noi de COVID19 în România. 98 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore

abonare newsletter