Actualitate

Atenţie la cursurile de înot pentru copii: micuţii sunt slab supravegheaţi

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/10_ziua/04 copii bazin piscina.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Unul dintre bazinele din Cluj care organizează cursuri de înot pentru copii reprezintă un pericol pentru micuţi din cauza numărului mic de instructori.

În plus, cei care fac cursuri nu semnează contracte cu părinţii copiiilor.

Atenţionarea vine din partea conducerii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, care a realizat controale la bazinele care organizează cursuri de înot pentru copii. „Ca urmare a unei acţiuni de control, comisarii CJPC Cluj au constatat la unul din bazinele clujene care organizează cursuri de înot pentru copii existenţa în bazin a peste 60 copii care erau iniţiaţi şi supravegheaţi de doar trei instructori”, a declarat Mircea Radu, comisar şef al CJPC Cluj.


Inspectorii CJPC au descoperit şi lipsa unor contracte încheiate cu cluburile, instructorii şi bazinele care organizează cursuri de înot. Potrivit conducerii CJPC Cluj, în lipsa încheierii acestor documente, nu sunt stipulate şi însuşite drepturile şi obligaţiile părţilor, precum şi termenii în care se derulează activitatea.

„Având în vedere incidentele nefericite din trecut, recomandăm părinţilor să solicite încheierea unui contract care să cuprindă clauze clare. Simpla eliberare a unui document fiscal nu atestă asumarea unor obligaţii ferme din partea acestor prestatori de servicii”, a mai spus Mircea Radu. El a subliniat că părinţii trebuie să ştie că desfăşurarea cursurilor, fără transpunerea într-un document a drepturilor şi obligaţiilor, implică asumarea răspunderii în cazul ivirii unor evenimente neplăcute.


„Totodată, ţinem să precizăm faptul că deşi orarul afişat indică anumite intervale orare pentru accesul publicului şi pentru desfăşurarea cursurilor, în perioada rezervată publicului se derulau şi activităţi de iniţiere înot, doar un culoar fiind destinat publicului”, a mai precizat Mircea Radu.

Conducerea CJPC Cluj îi îndeamnă pe părinţi să sesizeze refuzul prestatorilor care organizează cursuri de iniţiere în diverse sporturi de a încheia contracte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter