Actualitate

Protestatarii de la Conti: „Legile din România sunt strâmbe”

<p />Deşi acuză RMGC că devine tot mai agresivă, solistul trupei „Lună Amară”, unul dintre protestatarii de la hotelul Continental, recunoaşte că a încălcat legea.

Activiştii din Campania „Salvaţi Roşia Montană” nu au comis nici o ilegalitate atunci când au ocupat clădirea fostului hotel Continental, susţine avocatul acestora, Peter Eckstein Kovacs.

„Pentru mine este încă o nebuloasă acea sesizare care s-a făcut la poliţie şi cine are dispoziţia legală asupra clădirii Continental. Homleşii care dorm acolo nu sunt deranjaţi de nimeni. Nu există o plângere penală în momentul de faţă, doar o sesizare din partea unui expert în insolvenţă. Infracţiune înseamnă o faptă săvârşită cu intenţie sau din culpă. Intenţia acestor oameni a fost doar dorinţa de a se face auziţi”, a explicat Peter Eckstein Kovacs într-o conferinţă de presă. El mai susţine că cei şase tineri au fost audiaţi de poliţişti în calitate de făptuitori, însă nu li s-a adus nici o acuzaţie oficială.


Totuşi, solistul şi chitaristul trupei Luna Amară, Mihnea Blidariu, a recunoscut că a încălcat legea intrând în clădirea fostului Continental, dar a găsit repede şi o scuză. „Am ales această cale de protest pentru că publicitatea RMGC devine din ce în ce mai agresivă. De ce am ales să încălcăm legea? Pentru că în România sunt foarte multe legi strâmbe şi, în plus, avem o Constituţie jenantă. Personal voi încălca aceste legi strâmbe ori de câte ori voi avea ocazia”, a spus Blidariu.

Activiştii care au protestat luni în centrul oraşului împotriva proiectului de la Roşia Montană au mai arătat că au ales Continentalul pentru că acesta este un simbol al Clujului. „Nu am provocat stricăciuni şi nici nu am intrat prin efracţie”, au menţionat aceştia.


Protestatarii au fost întrebaţi şi despre incidentul de marţi, din timpul meciului de baschet dintre U Mobitelco şi Elan Chalon, când nişte suporteri protestatari au afişat un banner pe care scria  „U - RMGC nu e echipa mea!”. Fanii baschetbaliştilor nu au apreciat gestul iar stewarzii au încercat să confişte banner-ul, însă Peter Eckstein-Kovacs consideră că gestul acestora a fost exagerat. „De principiu nu ar fi trebuit intervenit, ci doar dacă materialele incită la ură sau la violenţă”, a conchis Peter Eckstein Kovacs.

Ultimele Stiri
abonare newsletter