Actualitate

Cum explică primarul Emil Boc traficul infernal din Piața Lucian Blaga, după terminarea lucrărilor?

Primarul Emil Boc a explicat de ce traficul a fost îngreunat miercuri în Piața Lucian Blaga, chiar dacă lucrările sunt aproape finalizate.

 

 


Primarul spune că blocajele de miercuri au originat pe strada Victor Babeș, respectiv pe strada Napoca, unde firma Diferit a intervenit, blocând o bandă de circulație. 

 


„Problema a fost pe strada Victor Babeș, unde se cobora pe o bandă în loc de două, pentru că trebuie să stea betonul pe o rigolă care colectează apele pluviale de la intrarea în piața Lucian Blaga.  De asemenea, pe Napoca s-a lucrat la trotuar și a fost blocată o bandă, însă ieri a fost ultimul termen, de acum nu vor mai avea acces de la serviciul de circulație să intre pe vreo bandă pentru a lucra la trotuar. Azi o mai pot face după ora 17.00, dacă este cazul. În aceste condiţii, evident că a fost mai aglomerat”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.

Penalitățile vor „curge” în fiecare zi, până la finalizarea lucrării

Primarul îi asigură pe clujeni că firma care desfășoară lucrările va fi penalizată pentru fiecare zi de întârziere, termenul limită de finalizare a acestora fiind la 1 decembrie.


„Fiecare zi care curge înseamnă niște bănuți care rămân la primărie. Partea plină a paharului este că șantierul acesta din Centru este că strada Emil Isac este finalizată, cu toate facilitățile și dotările. La fel este și strada Petru Maior, totul este amenajat, inclusiv marcajele tactile pentru persoanele cu dizabilități, pistele de biciclete, arbori plantați, camere de supraveghere. Șantierul, care cuprindea și aceste străzi, este gata în proporție de 94%. Partea care nu este gata este cea din față de la Croco și pe strada Napoca mai este o porțiune. Până când procentul ajunge de la 94 la 100%, în fiecare zi trebuie plătite penalități de întârziere. Câte vor fi, vor spune specialiștii, dar noi vom reține aceste penalități prevăzute de contract. Tot ce înseamnă circulație este gata”, a mai arătat edilul clujean.

CITEȘTE ȘI


12 ghene de gunoi îngropate, în două cartiere din Cluj-Napoca!

abonare newsletter