Actualitate

Proiecţie specială a filmului „Pina”

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/08_ziua/12 pina.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ultima proiecţie din România a filmului „Pina” va rula la Cluj-Napoca, pe 11 noiembrie.

Filmul „Pina” - o impresionantă metaforă realizată în 3D a artei marii balerine şi coregrafe germane Pina Bausch, va rula pentru ultima oară în România, vineri, 11 noiembrie, la Cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca.

Filmul, în regia celebrului Wim Wenders, a fost prezentat în acest an la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).


În cursa pentru Oscar

Lungmetrajul va reprezenta Germania în cursa pentru Premiile Oscar, în 2012.
Proiecţia specială de la Cinematograful „Florin Piersic”, la care vor participa Robert Sturm - unul dintre directorii artistici ai Companiei de dans din Wuppertal (Germania), fondată de Pina Bausch - şi artista Anna Wehsarg, protagonistă în filmul lui Wenders, va fi urmată de discuţii cu publicul.


Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German din Cluj-Napoca şi Asociaţia „Colectiv A”, în suita de manifestări dedicate creaţiei artistice a Pinei Bausch, în cadrul Festivalului „Temps d'Images 2011”, care se va desfăşura între 11 şi 20 noiembrie.

Robert Sturm va face o prezentare a operei Pinei Bausch, sâmbătă, 12 noiembrie, la Cinematograful „Arta” din Cluj-Napoca, iar Anna Wehsarg, căreia Pina Bausch i-a încredinţat, aproape fără excepţie, rolul principal în spectacolele de teatru-dans realizate de ea, va conduce un atelier de lucru la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, la care vor participa tineri dansatori din toată ţara.


Creatoarea teatrului-dans

Legendara coregrafă Pina Bausch (1940 - 2009) este creatoarea unei noi formule artistice - teatru-dans. A reputat un extraordinar succes de public cu spectacolele „Sacre du printemps” (1975) şi „Cafe Muller” (1978). Prestigiosul regizor italian Federico Fellini a distribuit-o în filmul său „Şi corabia înaintează”.


Unul dintre marii dansatori şi coregrafi ai lumii, Gigi Căciuleanu, originar din România şi stabilit în 1973 în Franţa, a lucrat aproape un an în compania „Folkwang Ballet” condusă de Pina Bausch.

Ultimele Stiri
abonare newsletter