Actualitate

Concert special înainte de Crăciun cu Johann Strauss Ensemble

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/08_ziua/12 johann strauss ensemble.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble revine în luna decembrie în Cluj-Napoca.

Orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble va concerta pentru al şaptelea an consecutiv în România.

Turneul lor de anul acesta va străbate România între 11 şi 19 decembrie, trecând prin Timişoara, Cluj, Tîrgu Mureş, Medias, Sibiu, Braşov şi Bucureşti. Artiştii austrieci vor ajunge la Cluj pe data de 12 decembrie şi vor concerta la Casă de Cultură a Studenţilor.


Orchestra austriacă este una dinte puţinele orchestre din lume care a a fost invitată de urmaşii celebrului compozitor Johann Strauss să cânte în capela familiei. De altfel, şi în România, concertele anteriore ale Johann Strauss Ensemble s-au ţinut cu casa închisă.

Prim-solistul şi dirijorul acestui concert este Russel Mcgregor, dirijor al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena. El a avut ocazia să îi acompanieze şi dirijeze pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi şi mulţi alţii. Instrumentul la care Mcgregor cântă este o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, aceasta fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.


Invitat special

Invitată specială în spectacolul de la Cluj este soprana Romana Beutel, solistă a orchestrei Palatului Schonbrunn din Viena. Romana se va afla pentru a treia oară în România dar pentru prima dată în turneu naţional în ţara noastră. Câştigatoare a numeroase concursuri internaţionale de interpretare, soprana austriacă impresionează prin calitatea şi claritatea interpretării, criticii de specialitate fiind mereu entuziaşti în descrierea performanţelor sale vocale.


Numele concertului ce va fi prezentat anul acesta de muzicienii vienezi este „Strauss Forever” şi va cuprinde lucrări muzicale noi pentru ţara noastră dar şi din cele devenite faimoase de-a lungul timpului în capitală Austriei.

„Revenim pentru al şaptelea an în ţara dumneavoastră şi o facem cu o mare plăcere. Aveţi un public deosebit şi o ţara frumoasă, despre care povestim tuturor prietenilor noştri. Întâmplările pe care le-am trăit, locurile pe care le-am văzut şi oamenii pe care i-am cunoscut în România ne fac să ne simţim aici ca acasă”, a declarat Russell Mcgregor.


Biletele pentru Cluj au fost puse deja în vânzare şi sunt disponibile la casa de bilete a Casei de Cultură a Studenţilor, la Agenţia Teatrală şi online pe www.bilete.ro şi în oficiile Poştei Române, semnalizate Bilete.ro. Biletele costă 70 şi 80 de lei, în funcţie de categorie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter