Actualitate

Omul de afaceri Octavian Ţurcan, reţinut în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca

<p>Omul de afaceri Octavian Ţurcan a fost reţinut, luni, alături de Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, în dosarul privind delapidarea Petrom Service cu peste 83 de milioane de euro, informează Agerpres.</p>

Octavian Ţurcan a fost audiat la sediul Parchetului General, fiind apoi scos cu cătuşe la mâini şi dus în arestul Direcţiei Cercetări Penale, acolo unde se află deja Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca.

Octavian Ţurcan a mai fost arestat, alături de Vîntu, în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, fost director Gelsor, însă cei doi au fost eliberaţi ulterior de instanţă.

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan vor fi duşi, marţi, în faţa unui judecător, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, falimentarea controlată a Petrom Service S.A. a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, din cauza unor activităţi frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.

Procurorii susţin că falimentarea controlată a Petrom Service a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

„Din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat faptul că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii Petrom Service SA, a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real. În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul Petrom Service SA, prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau ale unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) şi S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro). În această cauză, cercetările sunt în derulare şi în prezent procurorii procedează la audieri de persoane”, se explică în comunicatul citat.

 


Citește și Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost reţinuţi pentru delapidare şi spălare de bani

Ultimele Stiri
abonare newsletter