Actualitate

Veste bună pentru clujeni. Emil Boc: „La această oră nu se ia în considerare carantinarea municipiului Cluj-Napoca”

În municipiul Cluj-Napoca nu se ia încă în calcul măsura carantinării. Totuși, aceasta nu este exclusă dacă situația se agravează.

Veste bună pentru clujeni. Emil Boc: „La această oră, nu se ia în considerare carantinarea municipiului Cluj-Napoca” Veste bună pentru clujeni. Emil Boc: „La această oră, nu se ia în considerare carantinarea municipiului Cluj-Napoca”

 

 


Emil Boc a anunțat la un radio local că încă nu se ia în calcul carantinarea municipiului Cluj-Napoca, chiar dacă se situează în topul celor mai infectate județe, după Sibiu, care deja a intrat în carantină.

 


Măsura de carantinare nu se exclude în totalitate. Dacă situația se va agrava, atunci aplicarea ei va fi posibilă.

„La această oră, nu se ia în considerare intrarea municipiului Cluj-Napoca în carantină. Evident, asemenea ipoteză nu este exclusă dacă lucrurile se înrăutățesc. Noi avem avantajul că facem foarte multe testări și prin asta putem să izolăm mai repede și să putem menține sub control. În al doilea rând capacitatea sanitar administrativă este mult mai ridicată la Cluj decât în alte județe datorită elitei medicale și a managementului bun făcut de către medici, spitale, comitetului județean pentru situații de urgență, astfel încât să nu avem încă posibilitatea asigurării unui minim de locuri. Deci din această analiză, astăzi la ora la care vorbim, nu se impune carantinarea în municipiu”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca.


Pe lângă cele menționate, primarul a spus că se încrede în clujeni, despre care știe că se comportă într-un mod responsabil:

„Eu ma încredere în faptul că acest grad ridicat de responsabilitate din partea clujenilor ne va ajuta să menținem situația sub control. Prin susținerea aparatului medical și a echipei de medici vom reuși să trecem peste etapa aceasta cumplit de grea.”


CITEȘTE ȘI:

Municipiul Sibiu va intra în carantină. Urmează Cluj-Napoca?

 


Carantină în Cluj-Napoca? Prefect: „Dacă nu limităm la maxim deplasările și interacțiunea socială, nu putem evita carantina”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter