Actualitate

Târgul de Crăciun se mută în online? Ce părere au meșteșugarii despre propunere

În condițiile impuse de pandemia de coronavirus, organizarea Târgului de Crăciun în versiunea clasică pare imposibilă. Primarii caută variante alternative pentru meșteșugari și producători.

Târgul de Crăciun se mută în online? Ce părere au meșteșugarii despre propunere Târgul de Crăciun se mută în online? Ce părere au meșteșugarii despre propunere

 

Târgul de Crăciun ar putea trece în spațiul virtual iarna aceasta. Propunerea vine din partea primarului Brașovului, Allen Coliban. Meșteșugarii și producătorii brașoveni nu s-au arătat însă încântați de ideea și spun că organizarea Târgului de Crăciun online nu este o variantă viabilă.


 

„Încă de la începutul discuţiilor, primarul le-a precizat celor prezenţi că în acest moment, conform reglementărilor legale în vigoare, este interzisă organizarea de târguri, iar scopul acestei întâlniri nu este de a găsi soluţii pentru a ocoli legea, ci de a putea prezenta Guvernului cele mai sigure modalităţi de organizare a unui astfel de târg, aşa încât acesta să poată excepta Târgul de Crăciun din lista interdicţiilor”, se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al Primăriei Braşov.


Ce propuneri au meșteșugarii?

Potrivit sursei citate, o parte dintre cei 26 de meşteşugari şi producători prezenţi la întâlnire au propus organizarea târgului în toată Piaţa Sfatului, fără a mai exista căsuţe apropiate, cum a fost în anii trecuţi, iar o altă propunere făcută a vizat o zonă şi mai mare, şi anume, organizarea evenimentului şi în celelalte piaţete din centrul istoric şi crearea unui circuit al Târgului de Crăciun.

„Alte propuneri au vizat măsurile de siguranţă pe care fiecare expozant le poate lua: să monteze o barieră transparentă (geam sau plexiglas) între el şi clienţi; clienţii să aibă la dispoziţie dezinfectant şi măşti de rezervă, iar anunţurile cu regulile privind prevenirea răspândirii bolii să fie afişate la vedere; utilizarea, în principal, a plăţii cu cardul; expozanţii să realizeze săptămânal o nebulizare profesională a interiorului căsuţei şi a mărfii. Toţi participanţii au fost de acord că un Târg de Crăciun online nu poate fi o soluţie viabilă. În schimb, evenimentele artistice aferente unui astfel de târg, concerte, colinde, se pot desfăşura online şi pot completa cu succes acest târg”, a precizat sursa citată.


Edilii vor merge cu o propunere comună la premier

Conform acesteia, în zilele următoare, primarul Coliban va avea noi discuţii cu prefectul de Braşov, Cătălin Văsii, dar şi cu primarii din oraşele care organizau în mod tradiţional astfel de târguri - Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara - pentru a merge cu o propunere comună către premier, în care să prezinte toate măsurile pe care autorităţile publice le vor lua, astfel încât aceste târguri să nu prezinte niciun risc de răspândire a virusului.

CITEȘTE ȘI


Târgul de Crăciun, sub semnul întrebării. Emil Boc: „Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter