Actualitate

Dezbatere publică privind taxele și impozitele din Cluj-Napoca pe anul 2021

Clujenii sunt chemați să își spună părerea cu privire la valoarea taxelor și impozitelor locale pe anul 2021.

Dezbatere publică privind taxele și impozitele din Cluj-Napoca pe anul 2021 Dezbatere publică privind taxele și impozitele din Cluj-Napoca pe anul 2021

 

 


Consilierii locali se pregătesc să stabilească valoarea taxelor și impozitelor locale pe anul 2021, context în care proiectul a fost lansat în dezbatere publică.

 


Așa cum a anunțat și primarul Emil Boc deja, taxele și impozitele nu vor fi majorate, urmând doar să fie indexate cu rata inflației de 3,8 față de 2020. 

Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Etapa consultării publice are loc în perioada 6 – 23 noiembrie 2020. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.


Vă reamintim, valoarea impozitelor locale nu se modifică anul acesta. Clujenii vor plăti impozite indexate cu rata inflației de 3,8 față de 2020. 

Proiectul de hotărâre poate fi analizat AICI!


Edilul a anunțat încă de săptămâna trecută că va propune consiliului local ca taxele și impozitele să își păstreze același nivel ca și anul acesta, singura modificare care va apărea fiind în urma indexării obligatorie cu rata inflației.

„Primăria va menține același nivel al impozitelor și taxelor locale și pentru anul 2021. Nu se va majora nicio taxă și niciun impozit local. Potrivit legii, ele se vor indexa cu 3,8%, care este o obligație legală, cu rata inflației aferentă anului respectiv. În rest, taxele și impozitele locale nu se măresc la Cluj-Napoca în 2021. Această propunere o voi înainta consiliului local”, a anunțat Emil Boc.


Reduceri la taxe pentru clădirile „verzi”

În ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus, primarul a anunțat că facilitățile oferite pentru clădirile verzi vor fi păstrate și anul viitor pentru investitorii din Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a afirmat de asemenea că toate taxele și impozitele ar putea fi plătite online anul viitor, aceasta fiind o prioritate a administrației locale. La fel, numărul de autorizații care pot fi emise online va crește.

CITEȘTE ȘI

Taxa specială pentru turiștii din Cluj-Napoca. Ce se întâmplă cu banii strânși?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter