Actualitate

Piețele rămân deschise la Cluj, sub noi condiții. Boc: „Vor fi amenajate standuri pentru producători afară, în fața pieței.” FOTO

Piețele din Cluj-Napoca vor rămâne deschise, dar sub noile condiții ale stării de alertă. Ce modificări se vor face?

 

 


Emil Boc a anunțat pe pagina sa de Facebook, într-un live în care se afla în Piața Zorilor, că toate piețele din municipiu vor rămâne deschise, dar sub condițiile noi impuse în starea de alertă.

 


După ce a discutat în detaliu cu prefectul Clujului și premierul Ludovic Orban, Emil Boc s-a simțit în măsură să transmită informații legate de modul de funcționare a piețelor din Cluj-Napoca.

Măsuri noi pentru piețele din Cluj-Napoca

Astfel, începând de mâine dimineață, luni, 9 noiembrie, piețele vor funcționa sub noile condiții. Nu vor funcționa în regim de interior, ci deschis, afară și se vor amenaja standuri pentru producători.


„Este adevărat, nu vor putea funcționa în regim de interior, dar toate cele 5 piețe pe care Primăria municpiului le are în administrare și este vorba de Piața Zorilor, Hermes, Grigorescu, Flora și IRA, vor funcționa în regim deschis. Vor fi amenajate standuri pentru producători afară, în fața pieței. Inclusiv aici în piața din Zorilor, unde mă aflu, pe zona în care este acoperiș, se va amenaja, pentru ca cei 12 producători care vând în această piață să poată avea în continare locațiile luate, la regim deschis”, a anunțat primarul.

În cazul în care vremea se va înrăutății, Boc susține că va căuta noi soluții pentru a menține piațele funcționale.


În Piața Zorilor își vor pregăti standurile 12 producători, la Hermes 30 de producători, Piața Grigorescu are 16 producători, iar în IRA peste 40. Toți vor vinde în regim deschis, afară.

Piețele volante se vor extinde

Piețele volante din municipiul Cluj-Napoca se vor extinde. La Sala Sporturilor programul va funcționa marți, vineri și sâmbătă, în intervalul orar 10:00-17:00.


Joi va funcționa Piața din Gherogheni: „Joi va funcționa în Gheorgheni, în parcarea de la capătul liniei 3. Prin acest lucru asigurăm producătorilor posibilitatea să își vândă produsele de sezon și să își poată continua activitatea în regimul cât de cât aproape de o situație normală”, adaugă Emil Boc.

După închiderea piețelor, azi, la ora 14:00, ele vor fi pregătite ca de mâine să funcționeze cu noi reguli. Azi se vor amenaja mesele în exterior pentru producători.

Ce se întâmplă cu piețele private?

Piețele private vor primi sprijin de la Primăria Cluj-Napoca, pentru a-și putea continua și acestea activitatea, tot în regim deschis. Este vorba despre piețele private: Piața Mihai Viteazu și Piața Ion Meșter.

„Vom acorda sprijin administratorilor privați pentru funcționarea și acestor piețe în condițiile pe care le vor obține avizate de la DSP și Direcția Sanitar-Veterinară, așa cum de altfel și Primăria Cluj-Napoca depune toate documentațiile la aceste structuri ale statului pentru a putea fi autorizate și funcționale”, a anunțat Boc.

Foto: Paul Gheorgheci / monitorulcj.ro.

CITEȘTE ȘI:

Se închid piețele interioare, dar se deschid altele volante

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter