Actualitate

S-a născut ÎN AMUBULANȚĂ, la câțiva kilometri de primul spital. Copilul a fost „moșit” de echipajul SMURD. Îi vor fi și nași la botez?

Chemat să transporte o gravidă la spital, un echipaj de paramedici a trăit o experiență de neuitat.

S-a născut ÎN AMUBULANȚĂ, la câțiva kilometri de primul spital. Copilul a fost „moșit” de echipajul SMURD. Îi vor fi și nași la botez? S-a născut ÎN AMUBULANȚĂ, la câțiva kilometri de primul spital. Copilul a fost „moșit” de echipajul SMURD. Îi vor fi și nași la botez?

 

 


Un echipaj de paramedici de la Punctul de Lucru Lechința a trăit o experiență unică în viață, în timpul unei intervenții. Solicitați să transporte o gravidă la spital, paramecii au fost luați prin surprindere de bebelușul nerăbdător să ajungă pe lume.

 


Fără să mai fi avut vreodată o experiență asemănătoare, echipajul s-a trezit în situația de a moși bebelușul. 

 


Chemați în localitatea Șopteriu din Bistrița-Năsăud, pentru a prelua o gravidă și a o transporta la spital, fiind mai aproape de locație decât ambulanța, echipajul de paramedici, format din Sami, Dan și Ionuț a plecat către locul indicat. Deși au participat la numeroase intervenții, nu au fost niciodată solicitați pentru o gravidă.

În câteva minute, salvatorii erau la adresa femeii. Și-au dat seama că nu mai avea mult până va naște și au plecat în grabă spre maternitatea din Bistrița. După numai 10 kilometri, Dan, aflat lângă pacientă, a deschis geamul care facea legătura cu cabina mașinii.


„Sami, cred că trebuie să oprești. Femeia va naște.” Sami l-a privit pe Ionuț și și-a dat seama din priviri că și pentru el era o premieră, apoi a pus mâna pe stație și a anunțat la dispecerat. „Noi ne-am oprit la kilometru 10. Nu avem cum să continuăm. Femeia va naște”, au arătat salvatorii. „Ați mai făcut așa ceva?”, au fost întrebați de dispecer.

„Nu, nu, dar ne descurcăm... Singura rugăminte, să indicați medicului de pe ambulanță unde suntem”, au spus paramedicii. 


Copilul a venit înaintea medicului

Cei trei paramedici au trecut în ambulanță și au început să aplice protocolul pe care îl știau pentru astfel de cazuri. După un timp, ușa mașinii SMURD a fost deschisă din exterior de medicul care ajunsese la ei, au povestit aceștia.

„Cum este?” i-a întrebat paramedicul. „E băiat”, i-a răspuns Sami care ținea în brațe un bebeluș perfect sănătos. Medicul s-a asigurat că totul este bine. 

„V-ați descurcat de minune! Felicitări!”, le-a spus medicul.

Au ajuns la maternitate... toți 5!

În timp ce se deplasau către maternitate, Sami a luat stația pentru a anunța la dispecerat.

„Noi mergem spre maternitate. Suntem bine toți 5!”, i-a spus dispecerului. „Care 5?”,a întrebat acesta nedumerit. „Păi, eu, Ionuț, Dan, mama copilului și Andrei. Băiatul care tocmai s-a născut. Așa îl va chema”, povestește paramedicul.

Sami, alături de cei doi tineri salvatori, colegi de promoție în anul 2018 ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești, au mărturisit că este cea mai intensă misiune la care au participat și că își găsesc cu greu cuvintele să descrie ce simt. La această oră, undeva în județul Bistrița-Năsăud, trei salvatori sunt împliniți și fericiți... au adus pe lume un copil!

CITEȘTE ȘI

Intervenție ca în filme pentru echipajul SMURD! Poveste cu final fericit în drum spre spital

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter