Actualitate

Primele 4 tramvaie Astra Imperio au intrat în circulație. Cum arată și ce dotări au? FOTO

Au intrat în circulație primele tramvaie Astra Imperio fabricate în România. Acestea sunt utilate cu dotări de ultimă generație.

 

 


Au intrat în circulație, astăzi, 28 octombrie, primele patru tramvaie noi, modelul Astra Imperio fabricate în România.

Tramvaiele au capacitate de 300 de călători, dintre care 36 de locuir pe scanune. De asemnea, clujenii se vor putea bucura de dotări de ultimă generație


Acestea au capacitate de 300 de călători (36 locuri pe scaune) și dotări de ultimă generație. Unele dintre facilități sunt facilități pentru fotolii rulante sau cărucioare pentru copii, Wi-Fi gratuit pentru călători și sistem de supraveghere video.

Primăria a semnat un contract cadru pentru 24 noi tramvaie cu SC Astra Vagoane Călători SA - proiect cu finanțare europeană. Acestea vor continua să fie livrate succesiv, până la finalul anului următor.


„Componenta verde de mobilitate urbană a reprezentat o linie cheie de finanțare în exercițiul 2014-2020 al Uniunii Europene, motiv pentru care am urmărit să atragem cât mai multe fonduri europene pentru mijloace de transport ecologice precum tramvaiele sau autobuzele electrice. Obiectivul Primăriei este ca întreaga flotă de transport public a orașului să fie electrică până în 2028”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Facebook Emil Boc


CITEȘTE ȘI:

CTP anunță o stație nouă de autobuz. Ce linii vor avea o nouă oprire

VIDEO. Primul tramvai Astra a ajuns la Cluj! Alte 11 vor fi livrate în cursul anului

 

abonare newsletter