Actualitate

Amenzi usturătoare de peste 1.000 de lei pentru șoferii care aruncă chiștoace de țigară pe geamul mașinii

Șoferii care aruncă un chiștoc de țigară sau alte gunoaie pe geamul mașinii riscă să primească amenzi de peste 1.000 de lei.

Amenzi usturătoare, de peste 1.000 de lei pentru șoferii care aruncă chiștoace de țigară pe geamul mașinii Amenzi usturătoare, de peste 1.000 de lei pentru șoferii care aruncă chiștoace de țigară pe geamul mașinii

 

 


Un șofer care aruncă un chiștoc de țăgară pe geam, sau alte gunoaie, este pasibil de o amendă de 1.305 lei, contravaloarea a 9 punct de amendă, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

 


Sancțiunea poate merge până la 20 de puncte de amendă, adică 2.900 de lei.

MAI a prezentat, într-o postare pe Facebook, un astfel de caz, în care un șofer este sancționat pentru că nu a respectat legea care spune că „este interzis aruncatul, pe drumurile publice, din autovehicule a obiectelor, materialelor sau substanțelor.”


Dialog între o polițistă și un conducător auto

-Bună seara! Vă rog să-mi prezentați documentele dumneavoastră.
-Bună seara! Sunt parcat de 15 minute pe locul acesta, nu am încălcat nicio regulă de circulație. De ce vreți documentele?
-Pentru că vă lipsește ceva din mașină.
-Mașina e an de fabricație 2019, doamnă polițist. Are toate dotările. Ce să lipsească de pe ea?
-Din mașină lipsește, nu de pe mașină.
-Și care e diferența?
-Diferența este chiștocul de țigară pe care l-ați aruncat pe jos. Normal trebuia să fie în scrumiera din mașină, nu pe asfalt.
-Păi, nu are scrumieră.
-Vedeți, nu are toate dotările. Puteați să includeți și o scrumieră, dacă știați că fumați în mașină. 1.305 lei vă costă.
-Atât e o scrumieră?
-Nu, domnule. Atât este amenda. Conform legii este interzis aruncatul, pe drumurile publice, din autovehicule a obiectelor, amterialelor sau substanțelor. Sancțiunea este între 9 și 20 de puncte.
-Dumneavăastră vorbiți serios?
-Uitându-mă la țigara de pe jos, vă spun că vorbesc foarte serios.

Internauții au reacționat la postarea MAI

„Dacă s-ar da amenzi pentru asta, dar mereu! Cu fiecare lucru ce părăsește pe geam habitaclu, am educa, am economisi, am crește, am ajunge mai bine! Susțin din plin aplicarea riguroasă a legilor în vigoare, atunci când se constată această contravenție”, a spus un tânăr.


„Super tare! Bravo ei! Din păcate, nu toți conștientizează ceea ce este corect și bine! Mulți au o atitudine sfidătoare față de toți! Își merită amenda pe deplin! Eu aș fi dat maxim, 20 de puncte amendă! Și garantat, a doua oara nu ar mai fi procedat așa!”, a spus o femeie.

„Foarte tare! La astfel de oameni le dați amendă că au aruncat chiștocul de țigară pe jos, dar colegilor voștri le luați apărarea când e vorba de un incident în trafic cu un alt automobil și tot persoanei nevinovate îi întocmiți proces verbal. Super!”, a scris un alt bărbat.


 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter