Actualitate

Traian Băsescu împlinește 60 de ani

<p align="justify">Preşedintele Traian Băsescu împlineşte vineri 60 de ani, alegând să-şi petreacă ziua de naştere printr-un „liber de la serviciu”.</p>

Şeful statului şi-a sărbătorit ziua de naştere încă de joi, când s-a întâlnit la Vila Lac 1 cu parlamentarii din arcul guvernamental, el menţionând că nu este vorba despre o întâlnire politică, ci doar despre a ciocni un pahar cu vin.

„Nu e nicio întâlnire politică, dar este joi şi mâine parlamentarii pleacă acasă. Am considerat de bun simţ ca la împlinirea a 60 de ani să bem împreună un pahar cu vin. Buni, răi cum sunt, cu ei trecem criza, nu cu altcineva”, a spus Băsescu.

Întrebat ce îşi doreşte de ziua sa, preşedintele a răspuns: „Linişte”.

„Ceea ce îmi doresc o să şi am, adică mâine nu vin la serviciu”, a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu s-a născut la 4 noiembrie 1951, în localitatea Basarabi, judeţul Constanţa. La alegerile locale din 2000, a câştigat mandatul de primar al Capitalei în turul al doilea. În 2001, a fost ales preşedinte al Partidului Democrat.

A fost ales preşedinte al României în urma celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, din 12 decembrie 2004. În timpul mandatului său prezidenţial, la 16 aprilie 2007, Traian Băsescu a fost suspendat de Parlament (cu 322 voturi „pentru” şi 108 „împotrivă”) (între 20 aprilie 2007-23 mai 2007). A fost reconfirmat prin referendumul din 19 mai 2007.

Traian Băsescu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte la 21 octombrie 2009. A câştigat alegerile prezidenţiale, în urma celui de-al doilea tur de scrutin din data de 6 decembrie 2009.

abonare newsletter