Actualitate

Rețetă dovleac copt cu miere. Un ingredient secret care îi va oferi un gust unicat!

Rețetă de dovleac copt cu miere. Adaugă-i un ingredient secret pentru un gust unicat, iar musafirii vor fi încântați de deliciul pregătit. Cum se prepară?

Rețetă dovleac copt cu miere. Un ingredient secret care îi va oferi un gust unicat! Rețetă dovleac copt cu miere. Un ingredient secret care îi va oferi un gust unicat!

 

 


Rețetă de dovleac copt cu miere. Odată cu venirea toamnei ne gândim la zilele răcoroase, chiar ploioase, frunzele uscate, căldura casei și mirosurile dulci care vin de la preparatele specifice. Pe scurt, vedeta toamnei în bucătăria oricui e dovleacul. Care este cea mai delicioasă rețetă de dovleac copt?

 


Rețetă de dovleac copt cu miere. Ingrediente

Când spui toamnă, automat te gândești la dovleac, miere, castane, mere coapte și scorțișoară. rețeta asta de dovleac copt cu miere este foarte simplă de făcut și este unul dintre deserturile preferate ale copiilor, în sezonul ploios. De ce ingrediente ai nevoie ?

-1 dovleac plăcintar de aproximativ 1,5 kilograme
-2 linguri de zahăr brun
-2 lingurițe de scorțișoară măcinată
-1 linguriță de coajă de portocală măcinată (opțional)
-3-4 cuișoare (opțional)
-miere de albine


Rețetă de dovleac copt cu miere. Mod de preparare

În primul rând, trebuie să speli bine dovleacul la exterior și să îl tai în două, pe lungime. Presară dovleacul cu zahăr, scorțișoară, coajă de portocală, apoi înfige cuișoarele ici și colo, după cum dorești. Atenție! Aroma cuișoarelor este foarte puternică. Dacă aveți copii mici poate că e mai bine să puneți mai puține sau chiar să renunțați la ele.

Mai apoi, pui cele două bucăți de dovleac într-o tavă, în cuptorul încins în prealabil. Se coace aproximativ 40-50 de minute. Când începe să se rumenească, atunci este gata de scos din cuptor. Verifică dacă este suficient de moale, încât intră cu ușurință lingurița în el.


Se servește cald, cu topping de miere de albine și scorțișoară presărată, după gust.

Rețetă de dovleac copt cu miere. Cum se servește?

Acum că partea dificilă s-a terminat, urmează partea favorită a oricărei gospodine: aranjarea mesei și a preparatului. Poți mânca dovleacul folosindu-te de linguriță, scobind în jumătatea lui. Dar, dacă ai oaspeți invitați la masă, taie dovleacul în felii și aranjează-le pe un platou, decorat cu o floare comestibilă în mijloc. Presară zahăr pudră, pentru efect.


 

 

 

 

abonare newsletter