Actualitate

Franța în STARE DE URGENȚĂ. Creștere IMENSĂ a cazurilor de COVID19 în Marea Britanie

În Franța se implementează starea de urgență începând cu data de 17 octombrie. Iar în Marea Britanie numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 40% doar într-o săptămână.

franta-in-stare-de-urgenta-crstere-imensa-a-cazurilor-de-covid19-in-marea-britanie franta-in-stare-de-urgenta-crstere-imensa-a-cazurilor-de-covid19-in-marea-britanie

 

 


Administrația de la Paris a anunțat, miercuri, reinstituirea stării de urgență pe terioriul Franței începând cu 17 octombrie. Președintele Emmanuel Macron afirmă că autoritățile nu au pierdut controlul asupra epidemiei coronavirus. În acest timp, Marea Britanie anunță o creștere a cazurilor de coronavirus cu 40% într-o săptămână. 

Starea de urgenţă sanitară, reinstituită în Franța 

În contextul propagării pe teritoriul naţional, epidemia de Covid-19 reprezintă o catastrofă sanitară care pune în pericol, prin natura şi gravitatea sa, sănătatea populaţiei. Se justifică decretarea stării de urgenţă sanitară, pentru a putea fi aplicate măsuri proporţionate cu riscurile medicale”, a comunicat Guvernul Jean Castex, conform cotidianului Le Figaro. 


Franţa a anunlat starea de urgenţă sanitară în luna iulie. 

„Nu am pierdut controlul. Suntem într-o situaţie preocupantă, care arată nu putem fi inactivi, dar nici nu trebuie intrăm în panică. Am tras învăţăminte din primul val epidemic. Am avut 30.000 de victime, iar de atunci încă 2.000 de victime suplimentare. Virusul revine. Suntem în ceea ce adesea este numit drept al doilea val epidemic, iar acest lucru este în întreaga Europă”, a declarat Emmanuel Macron. 


„Dar nu am pierdut controlul. Însă serviciile de urgenţă, serviciile spitaliceşti sunt într-o situaţie mai preocupantă decât înainte”, a explicat preşedintele Franţei. 

Vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 6:00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole - Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricţiile vor dura patru săptămâni. 


 „Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării”, a argumentat Emmanuel Macron. 

Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util”, a mai declarat şeful statului francez. 


Persoanele care încalcă restricțiile vor fi amendați cu 135 de euro. 

Cazurile de Covid-19 din Marea Britanie au crescut cu 40% într-o săptămână 

Într-o săptămână cazurile de COVID-19 au crescut până la 40% în Marea Britanie. În ultimele 24 de ore s-au anunțat 19.724 de infecții noi și 137 de decese. 

Marea Britanie a ajuns la 43.155 de decese provocate de coronavirus, potrivit bilanţului oficial de miercuri. 

Acesta ridică numărul total de cazuri în Regatul Unit la 654.644. 

În anumite părţi din Anglia au fost impuse restricții noi de carantină locală pe trei niveluri anunţat de guvernul britanic, iar Irlanda de Nord urmează înceapă o carantină „de circuit” de patru săptămâni. 

CITEȘTE ȘI:

Se amână ALEGERILE PARLAMENTARE până în anul 2021? Decizia se află în mâinile lui Klaus Iohannis

abonare newsletter