Actualitate

Îmbulzeală la sfințirea unei bisericii. Sute de credincioși nu au mai ținut cont de măsurile de siguranță

Peste 300 de oameni s-au înghesuit la sfințirea unei biserici. Jandarmii au dat mai multe amenzi și avertizări.

imbulzeala-la-sfintirea-unei-bisericii-sute-de-credinciosi-nu-au-mai-tinut-cont-de-masurile-de-siguranta imbulzeala-la-sfintirea-unei-bisericii-sute-de-credinciosi-nu-au-mai-tinut-cont-de-masurile-de-siguranta

 

 


Mai mulți oameni s-au îngrămădit la coadă pentru a asista la sfințirea unei biserici din oraș. Jandarmii au dat 4 amenzi a câte 500 de lei și 6 avertismente.

 


Evenimentele religioase, și alte înturniri în aer liber au fost interzise în Galați, decizia a fost luată de Comitetului local pentru Situații de Urgență a fost luată după ce sute de credicioși s-au îmbulzit la sfințirea unei biserici, fără să țină cont de nicio regulă.  . Duminică s-au înregistrat 75 de cazuri noi de covid.

Oamenii se înghesuiau, nerăbdători să ajungă în biserică. Avea loc resfinţirea bisericii, iar potrivit normelor ortodoxe, este singurul moment în care pot şi femeile să intre în Altar. Jandarmii au încercat să păstreze distanțarea social, dar acest lucru a fost foarte dificil, deoarece oamenii erau nerebdători de a ajunge în biserică.


Pentru a evita aglomeraţia în interiorul bisericii, poliţiştii îi lăsau pe oameni să intre doar cel mult cinci o dată. Asta a însemnat însă aglomeraţie mare afară, în curtea şi în faţa bisericii.

„25 de poliţişti jandarmi şi poliţişti locali s-au aflat în permanenţă printre participanţi intervenind ori de câte ori au constatat nerespectarea desitanţării fizice. Totodată, întrucât spaţiul în care s-a desfăşurat evenimentul nu era suficient de mare pentru a asigura distanţarea fizică, poliţia a luat decizia blocării circulaţiei rutiere pe un tronson de 150 de m de stradă în faţa lăcaşului de cult, tocmai pentru a asigura acest spaţiu”, a explicat Gabriela Costin- purtător de cuvânt IPJ Galaţi. 


CITEȘTE ȘI:

Pelerinajul anual Sfânta Parascheva restricționat! Doar ieșenii vor avea acces la moaștele sfinte

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter