Actualitate

Marius Tabacu a MURIT. Directorul Filarmonicii de Stat „Transilvania” s-a stins din viață la 68 de ani

Marius Tabacu a murit, după ce a condus Filarmonica de Stat „Transilvania” timp de 13 ani.

Marius Tabacu a MURIT. Directorul Filarmonicii de Stat „Transilvania” s-a stins din viață la 68 de ani Marius Tabacu a MURIT. Directorul Filarmonicii de Stat „Transilvania” s-a stins din viață la 68 de ani

 

 


Directorul Filarmonicii de Stat „Transilvania” a murit. Marius Tabacu s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani, după cum au anunțat pe Facebook reprezentanți ai Filarmonicii de Stat. Acesta a fost directorul instituției timp de 13 ani.

 


„Ne e foarte greu acum să găsim cele mai potrivite cuvinte care se pot spune în astfel de momente, în care, de obicei, vestea produce agitație și durere. Dar ni-l vom aminti întotdeauna stând în loja principală, pe scaunul lui din colțul din stânga, cu fața rezemată în palma stângă, urmărind cu atenție concertele, sau, cum îl cunoștem doar câțiva, pe scaunul de la biroul lui, lăsat pe spate, cu mâinile încrucișate pe piept, ascultând ce ai de zis făcând ca orice problemă să pară mai puțin gravă.

Ca traducător, anul acesta i-a adus premiul Uniunii Scriitorilor pentru traducerea „Trilogiei Transilvane” răman în care, pur și simplu îi poți citi personalitatea. A fost un gentleman al unei lumi care a cam apus. Un om care credea în tine, căruia îi plăcea să te lase să faci cum crezi că e mai bine, fără să încerce să își impună personalitatea de director. Și asta tocmai dintr-o incredibilă forță interioară și dintr-o împăcare cu sine însuși. Nu avea niciodată nimic de demonstrat, nimic de impus, totul era o discuție, o încercare de a înțelege multiple puncte de vedere.


Mulțumim, Marius Tabacu, pentru libertatea de a fi ceea ce suntem și pentru că ne-ai ascultat timp de 13 ani vorbele, dar, mai ales, muzica. Odihnește-te în pace.”

La concertul de vineri seraă, reprezentanții Filarmonicii de Stat „Transilvania” au anunțat că îi vor aduce un omagiu directorului lor mult iubit și că vor păstra un moment de reculegere în memoria sa.


 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter