Actualitate

ACCIDENT GRAV în județul Cluj! O persoană a decedat

Accident grav în apropierea localității Bucea pe E60. O persoană a decedat în urma impactului.

UPDATE: În urma cercetărilor efectuate s-a aflat că șoferul autotrenului a consumat băuturi alcoolice înainte să se urce la volan.

„Conducătorul autoturismului este un bărbat de 33 de ani, din municipiul Odorheiu-Secuiesc, județul Harghita. Persoana care a decedat, pasager dreapta-față în autoturism, un bărbat în vârstă de 69 de ani, din aceeași localitate. Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest la fața locului. Conducătorul autotrenului, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Târnăveni, județul Mureș, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.”, a tranmis IPJ Cluj.


 

În dimineața zilei de joi, 1 octombrie anul curent, la ora 10.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe Piatra Craiului, eveniment în care au fost implicate un TIR și un autoturism, apelantul precizând că cei doi bărbați din autoturism au rămas încarcerați.


 

Pentru salvarea victimelor, inspectoratul a mobilizat de urgenţă, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, care au intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi cu o ambulanţă de tip B2, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.


În momentul sosirii la locul producerii accidentului, echipajul de pompieri militari paramedici a evacuat șoferul autoturismului și i–a acordat primul ajutor calificat, iar echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea bărbatului de pe locul din dreapta, bărbatul fiind, din nefericire, declarat decedat. Șoferul autocamionului nu a necesitat îngrijiri medicale.

 Conducătorul autoturismului, aflat în cod galben medical (traumatisme și contuzii), a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.  


Din păcate, unul dintre pasageri a decedat în urma impactului, conform IPJ Cluj.

„Accident rutier produs în jurul orei 10.25, pe DNI E60, în apropierea localității Bucea. Conform primelor informații, conducătorul unui autoturism care se deplasa pe DN1 E60, nu ar fi adaptat viteza de deplasare, intrând în coliziune cu un autotren care circula pe sensul opus. În urma impactului, a rezultat decesul unui bărbat, pasager în autoturism. În acest moment, circulația este întreruptă pe ambele sensuri.”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter