Actualitate

Mama care și-a ucis băiețelul de 9 ani în bătaie, condamnată la 23 de ani de închisoare

Sonia Maria Alb, femeia care și-a ucis în bătaie băiețelul, în urmă cu un an, în apartamentul din cartierul Mărăști din Cluj, a fost condamnată la 23 de ani și cinci luni de închisoare.

Mama care și-a ucis băiețelul de 9 ani în bătaie, condamnată la 23 de ani de închisoare

 

 


Instanța Tribunalului Cluj a pronunțat sentința în cazul femeii care și-a ucis în bătaie băiețelul Luca, în vârstă de 9 ani. Sonia Alb a fost condamnată, marți, la 23 de ani și 3 luni închisoare.

 


Soluția pe scurt: „Condamnă pe inculpata A.S.M., în prezent deținută în Penitenciarul Gherla, în baza art.199 alin.1 C.pen. rap. la art.189 alin.1 lit.h C.pen., cu aplicarea art.77 lit.a și d C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie sub forma omorului calificat (victima B.L.I.), la pedeapsa de 20 (douazeci) de ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.199 alin.1 C.pen. rap. la art.193 alin.2 C.pen., cu aplicarea art.77 alin.1 lit.d C.pen., în condițiile art.52 alin.3 C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de violenă în familie sub forma lovirii, în modalitatea participației improprii (persoana vătămată B.D.E.), la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare.


În baza art.197 C.pen., pentru săvârșirii infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.L.I.), la pedeapsa de : 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.197 C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.D.E.), la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b si e C.pen. În baza art.197 C.pen., pentru săvîrșirea infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.C.M.), la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.


În temeiul art.38 alin.1 și 2 C.pen. constată că infracțiunile săvârșite de inculpată sunt concurente, iar în temeiul art.39 alin.1 lit.b C.pen., art.45 alin.1 și alin.3 lit.a C.pen. contopește pedepsele stabilite pentru acestea și aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, sporită cu 3 ani și 3 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse), în final rezultând pedeapsa de : 23 (douazecișitrei) de ani, 3 (trei) luni închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

(...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința public din data de 22 septembrie 2020.”, scrie clujust.


Copilul, omorât în bătaie de propria mamă

Vă reamintim că incidentul șocant s-a petrecut în iulie 2019, într-un apartament de pe strada Timișului, din cartierul Mărăști. Sonia Maria Alb, mamă a trei copii, a fost acuzată că și-ar fi bătut până la moarte fiul de 9 ani, Luca. Potrivit anchetatorilor, femeia ar fi început să îl bată pe copil în jurul orei 14:00 a zilei de 6 iulie 2019, după care și-a luat ceilalți fii și a plecat de acasă. Când s-a întors după câteva ore, l-a găsit pe copilul bătut fără suflare.

Ulterior, în data de 19 decembrie 2019, a început procesul mamei ucigașe. Momentan, Sonia Maria Alb este în arest preventiv. În motivarea arestării preventive dispuse în cazul femeii este descris, cu lux de amănunte, modalitatea în care aceasta l-a bătut pe bietul copil cu o coadă de mătură până când aceasta s-a rupt. De asemenea, femeia l-a pus pe fratele mai mare al lui Luca să îl calce în picioare cu ghetele de fotbal.

 

CITEȘTE ȘI

Clujeanca ucigașă care și-a omorât în chinuri îngrozitoare fiul riscă pușcăria pe viață

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter