Actualitate

Finalist în cursa pentru Capitala Europeană a Inovării, Clujul se vrea Capitală Europeană a ACCESIBILITĂȚII. Ce înseamnă acest titlu?

După succesul din competiția pentru Capitala Europeană a Inovării, în care Cluj-Napoca se numără printre finaliști, primarul Emil Boc a pus deja ochii pe un nou titlu: Capitala Europeană a Accesibilității.

Finalist în cursa pentru Capitala Europeană a Inovării, Clujul se vrea Capitala Europeană a ACCESIBILITĂȚII. Ce înseamnă acest titlu? Finalist în cursa pentru Capitala Europeană a Inovării, Clujul se vrea Capitala Europeană a ACCESIBILITĂȚII. Ce înseamnă acest titlu?

 

 


Clujul se pregătește pentru intrarea în competiția „Access City Award”, un titlu ce recunoaște și premiază dorința, abilitatea și eforturile orașelor din Uniunea Europeană de a deveni accesibile pentru persoanele cu dizabilități.

 


„Următorul proiect de amploare pe care îl pregătim, tot în această manieră de capitală este pregătirea Clujului să candideze pentru titlul de Capitală Europeană a Accesibilității, adică de a asigura facilități pentru persoanele cu dizabilități la cel mai înalt standard european. Suntem pe drumul corect, am făcut multe lucruri în această privință și ne pregătim ca în anii următori să ne depunem candidatura pentru o asemenea opțiune. Este forma supremă de respect față de cetățenii orașului pe care îl reprezint”, a declarat Emil Boc, într-o intervenție la RFI.

Competiția vizează orașele din Uniunea Europeană cu peste 50.000 de locuitori, care pot crește calitatea vieții locuitorilor prin garantarea accesului la resursele orașului tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, mobilitate sau abilitate. În această competiție, vor primi premii constând în bani doar primele trei clasate.


Clujul „se bate” pentru titlul de Capitala Europeană a Inovării

Alături de Valencia, Viena și alte trei orașe europene, Cluj-Napoca este printre cei șase finaliști ai competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020.

Un juriu, format din experți independenți, a selectat cei șase finaliști după interviuri detaliate cu reprezentanții unui număr de 12 orașe aflate pe o listă scurtă. Cele șase orașe finaliste ale ediției din acest an sunt: Viena (Austria), Leuvan (Belgia), Valencia (Spania), Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia) și Cluj-Napoca (România).


„Clujul a ajuns în finala pentru Capitala Europeană a Inovării, o situație fără precedent în România și chiar în estul Europei, suntem primul oraș din fosta Europă de Est, comunistă, care ajunge în această finală, după ce am întrecut zeci de alte orașe din Uniunea Europeană și acum suntem la masă cu Valencia, cu Viena și cu alte orașe importante din Uniunea Europeană. Deja, intrând în galeria celor șase, ne-am asigurat un premiu de 100.000 de euro și ne-am îndeplinit obiectivul la prima participare la această competiție. Este un lucru care subliniază dimensiunea de inovare a Clujului, de ecosistem în care se lucrează, a talentelor și a resurselor extraordinare pe care acest oraș le are. Peste tot unde mergi, în cafenele, în locuri publice, în clădiri de birouri, vezi oameni din profesii diferite, lucrând împreună, creând, inovând”, a mai spus edilul.

 


CITEȘTE ȘI

Municipiul Cluj-Napoca FINALIST al competiției pentru titlul de Capitala Europeană a Inovării 2020

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter