Actualitate

Ieri a avut loc comemorarea Mitropolitului Bartolomeu

<p />Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost comemorat ieri, la Cluj-Napoca, la împlinirea a nouă luni de la trecerea sa la cele veşnice.

Slujba de parastas a fost oficiată de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Vasile Someşanul, împreună cu un sobor de preoţi.

Mitropolitul Bartolomeu Anania a trecut la cele veşnice pe 31 ianuarie, la vârsta de 89 de ani, după ce a condus Arhiepiscopia Clujului aproape două decenii şi alţi cinci ani Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.


În aceste zile, Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu o casă de discuri din Bucureşti, au finalizat proiectul primului album audio cu predicile mitropolitului Bartolomeu rostite la Duminicile Triodului. Albumul cu patru CD-uri audio cuprinde zece predici, pe care mitropolitul Bartolomeu le-a rostit în Catedrala din Cluj-Napoca, şi este însoţit de o broşură ce conţine o meditaţie a înaltului ierarh, intitulată „Singurătatea şi neliniştea mântuitoare”. Albumul va fi disponibil pentru public din această lună şi va putea fi achiziţionat atât din reţeaua magazinelor bisericeşti ale Arhiepiscopiei Clujului sau din Catedrală, cât şi din librării.

abonare newsletter