Actualitate

Cum se va desfășura noul an școlar, la Cluj? Mesajul transmis părinților de reprezentanții mai multor școli

Părinții elevilor din mai multe școli clujene au fost informați cu privire la modul de desfășurare a orelor în noul an școlar.

Cum se va desfășura noul an școlar, la Cluj? Mesajul transmis părinților de reprezentanții mai multor școli Cum se va desfășura noul an școlar, la Cluj? Mesajul transmis părinților de reprezentanții mai multor școli

 

 


Potrivit unui mesaj transmis de un cititor Monitorul de Cluj, scenariul pentru începerea școlii rămâne cel anunțat și de municipalitate, cu participarea elevilor din clasele primare și a celor din ani terminali în format fizic la școală. Celelalte clase vor urma un scenariu hibrid, cu jumătate dintre elevi la școală și jumătate acasă, alternativ.

 


„Situația nu este clară în ce privește modalitatea în care se vor desfășura cursurile. Deocamdată, se cunoaște faptul că elevii din clasele primare, clasele a VIII-a și a XII-a vor veni la școală, iar ceilalți vor urma scenariul hibrid, jumătate la școală, jumătate online, alternativ. Pentru ciclul primar, ei fie vor veni în două ture (jumătate din elevi de la ora 8-11, cealaltă jumătate după 11), fie vor veni cu toții deodată în clasă, dacă școala va primi separatoare plexiglas”, se arată într-un mesaj transmis de profesorii unei școli din Cluj părinților. 

Școlile clujene, pregătite oricând să se mute în online

Potrivit aceluiași mesaj, se pare că sălile de clasă sunt echipate cu laptop-uri și camere video pentru transmiterea online a orelor, în cazul în care acest lucru va fi necesar în vreun punct.


„Fiecare sală de clasă va fi dotată cu câte un laptop și o cameră de supraveghere, care pot fi folosite în cazul în care vom fi nevoiți să trecem la scenariul online”, se mai arată în mesaj.

 


CITEȘTE ȘI

Noile reguli pentru anul școlar 2020-2021. Elevii nu vor putea părăsi sala de clasă nici în pauza de cinci minute!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter