Actualitate

Proteste masive la Berlin împotriva restricțiilor și a purtării măștii

Mii de persoane protestează la Berlin, față de restricțiile impuse de autorități pentru a reduce răspândirea coronavirusului, dar și față de obligativitatea purtării măștii.

Proteste masive la Berlin, împotriva restricțiilor și a purtării măștii Proteste masive la Berlin, împotriva restricțiilor și a purtării măștii

 

Potrivit BBC, cei mai mulți dintre participanții la protestul de sâmbătă sunt simpatizanți ai extremei drepte, activiști împotriva conspirației sau adepți ai teoriilor conspirației, scrie EuropaFM.


 

Manifestațiile împotriva restricțiilor au devenit tot mai vocale în Germania încă din luna mai, când în Berlin au ieșit numeroși oameni pe stradă pentru mai multe weekenduri la rând.


Un asemenea amplu protest a mai avut loc la 1 august.

Reamintim că un tribunal regional german a stabilit că „adunările pregătite de diferite iniţiative pentru 29 august împotriva politicii privind coronavirusul a guvernelor federal şi de landuri pot avea loc”.


Decizia anulează interdicţia din capitala germană în legătură astfel de proteste. Autoritățile limitaseră adunările publice, luând măsuri inclusiv prin retstricționarea protestelor, pentru a reduce răspândirea COVID-19.

 


CITEȘTE ȘI

Proteste violente la Berlin, împotriva măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus. 18 polițiști au fost răniți

 

abonare newsletter