Actualitate

O micuţă filipineză a majorat populaţia Terrei la şapte miliarde de oameni

<p />În Asia a venit pe lume luni fiinţa umană cu numărul şapte miliarde în persoana unei micuţe filipineze cu prenumele Danica, a cărei naştere a fost celebrată la Manilla, relatează AFP, citată de Agerpres.

Danica May Camacho, născută duminică, cu două minute înainte de miezul nopţii, la Jose Fabella Memorial Hospital, un spital public din capitala filipineză, este o fetiţă încântătoare de 2,5 kg.

Părinţii ei, Florante Camacho şi Camille Dalura, au fost felicitaţi de reprezentanţi ai Naţiunilor Unite, care i-au adus şi un mic tort cu această ocazie.

„Ea este atât de frumoasă! Nu-mi vine să cred că este al şaptelea locuitor al planetei”, s-a emoţionat mama ei în sala de naşteri, invadată de ziarişti.

Danica a primit o bursă de studii, iar părinţii ei o sumă de bani pentru a-şi deschide un mic magazin.

Potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Republica Filipine este a 12-a ţară printre cele mai populate din lume, având 94,9 milioane de locuitori, dintre care 54 % au sub 25 de ani.

UNFPA, care şi-a publicat vineri ultimul raport, prevede că populaţia Terrei va continua să crească şi va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori în anul 2050 şi la peste 10 miliarde spre sfârşitul secolului.

Documentul avertizează asupra provocărilor la care trebuie să se aştepte lumea. Pentru ţările cele mai sărace, guvernele se vor confrunta cu dificultatea găsirii unui loc de muncă pentru tineri. Fără a mai lua în calcul consecinţele încălzirii climatice, secetei şi exploziei demografice necontrolate în marile oraşe.

Pentru reprezentanta UNFPA în Filipine, Ugochi Daniels, „lumea şi cei şapte miliarde de locuitori formează un ansamblu complex de tendinţe şi de paradoxuri”, iar creşterea demografică face parte din „adevărurile esenţiale la nivel mondial”.

abonare newsletter