Actualitate

Procurorii l-au reţinut pe suporterul care l-a lovit pe fotbalistul George Galamaz

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/31_ziua/bataie-stadion.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti l-au reţinut pentru 24 de ore pe Petru Dragoş Enache, suporterul care a pătruns, duminică seară, pe terenul de joc în finalul primei reprize a meciului de fotbal Petrolul Ploieşti-Steaua Bucureşti şi l-a lovit pe fundaşul stelist George Galamaz.</p>

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în acest caz a fost deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni, respectiv ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive (prevăzută de legea privind prevenirea şi combaterea violentei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive - Legea nr. 4/2008).

„Din datele cauzei a rezultat că în timpul desfăşurării partidei de fotbal, Petru Dragoş Enache, aflat în tribune, a pătruns pe terenul de joc şi a aplicat o puternică lovitură, cu un obiect contondent, fotbalistului echipei Steaua G.G. Urmare agresiunii, fotbalistul a fost, iniţial, transportat la Spitalul Judeţean Ploieşti, apoi la o unitate spitalicească din Bucureşti, unde, în funcţie de evoluţia stării medicale a acestuia, se va stabili încadrarea juridică a acestei fapte”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Urmează ca procurorii să decidă dacă vor cere instanţei emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele suporterului.

Meciul dintre Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti, de duminică seară, din etapa a 12-a a Ligii I de fotbal, a fost întrerupt în finalul primei reprize din cauza incidentelor produse de suporterii echipei gazdă.

După ce fundaşul stelist George Galamaz a fost lovit cu pumnul de un suporter al echipei Petrolul Ploieşti pătruns pe teren în minutul 44 al meciului de pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, portarul stelist Ciprian Tătăruşanu a fost lovit în spate de o petardă.

La scorul de 1-0 pentru Steaua, în minutul 44, când „roş-albaştrii” beneficiau de un penalty, un suporter a pătruns pe teren, l-a lovit şi scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz. Suporterul a fost imediat atacat de jucătorii stelişti, iar Novak Martinovic şi portarul Răzvan Stanca l-au lovit cu piciorul pe acesta, înainte ca huliganul să fie evacuat de pe teren de forţele de ordine. Arbitrul Robert Dumitru i-a eliminat pe cei doi stelişti pentru acest gest, iar busculada generală a continuat cu protestele steliştilor. Florin Costea (rezervă) a primit şi el cartonaş galben.

Galamaz a fost schimbat după lovitura primită, cu portarul Ciprian Tătăruşanu.

La scurt timp după reluarea jocului, Tătăruşanu a fost lovit în spate de o petardă aruncată din peluză şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, imaginile transmise de Digi Sport arătând o rană produsă la spate. Arbitrul Robert Dumitru s-a consultat cu observatorul Paul Cazan şi a decis ca echipele să plece la vestiare.

abonare newsletter