Actualitate

Purtarea măștii ar putea deveni OBLIGATORIE în toate spațiile publice din Cluj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește miercuri, 29 iulie, pentru a analiza oportunitatea impunerii obligativității purtării măștii de protecție și în zonele publice deschise.

Purtarea măștii ar putea deveni OBLIGATORIE în toate spațiile publice din Cluj Purtarea măștii ar putea deveni OBLIGATORIE în toate spațiile publice din Cluj

 

 


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, precizează că urmează să se hotărască dacă masca devine obligatorie în toate spațiile publice sau doar în anumite zone și intervale orare, potrivit Radio Cluj.

 


În același timp, va fi limitată și activitatea barurilor, cluburilor, restaurantelor și a sălilor pentru jocuri de noroc în intervalul orar 23.00 – 6.00, pentru care se va lua în discuție interzicerea comercializării băuturilor alcoolice.

Prefectul Mircea Abrudean a adăugat că măsurile pot fi impuse la nivelul unei localități sau al unui județ, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a creat marți seara, 28 iulie 2020, cadrul legal pentru aceste restricții.


Se pregătește revenirea Spitalului de Recuperare la unitate deidcată COVID

În paralel cu analiza acestor măsuri, autoritățile județene pregătesc și revenirea Spitalului de Recuperare în unitate medicală de suport Covid. Motivul îl constituie creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor cu Coronavirus și scăderea numărului de locuri disponibile în cele două spitale din Cluj-Napoca unde sunt tratați pacienți infectați cu Sars-Cov-2.

CITEȘTE ȘI


Masca este OBLIGATORIE în spațiile deschise aglomerate, iar terasele se închid la 23. Noi restricții și pe plajă

 

abonare newsletter